De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Ook Rados blijft in Zwolle

Ook Rados blijft in Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

BASKETBAL

Met het aanblijven van Jozo Rados komt de teller op negen voor de selectie van Landstede Hammers. De 26-jarige Oostenrijker gaat op voor zijn eerste volledige seizoen in dienst van de landskampioen.

Rados begon zijn professionele loopbaan bij UKJ Mistelbach, waarna hij uitkwam voor Swans Gmunden, BK Klosterneuburg, Kapfenberg Bulls, Traiskirchen Lions en Union Neuchâtel Basket. De 2.05 meter lange Oostenrijker streek afgelopen seizoen tussentijds neer bij Landstede, dat een vervanger zocht voor de langdurig geblesseerde Kevin Bleeker. Met Rados haalde Zwolle een hardwerkende, ijzersterke center in huis, die gelijk indruk maakte met zijn imposante fysiek. Door de uitbraak van coronavirus kwam hij tot slechts vier competitieduels en twee bekerwedstrijden, maar Rados maakte daarin voldoende indruk om een langer verblijf te verdienen.

Door het aanblijven van Rados staat de teller op negen spelers voor het komende seizoen. Noah Dahlman, Jerom Oude Aarninkhof en Bart van Schaik beschikken over een doorlopend contract, terwijl Mike Schilder, Kevin Bleeker, Ralf de Pagter en de broers Van Oostrum in een eerder stadium hun verbintenis verlengden.