De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Nog geen zenuwen bij ZAC na puntverlies in titelstrijd

Nog geen zenuwen bij ZAC na puntverlies in titelstrijdNog geen zenuwen bij ZAC na puntverlies in titelstrijdNog geen zenuwen bij ZAC na puntverlies in titelstrijd
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Met tien man een gelijkspel over de streep trekken is niet slecht, maar de spelers van ZAC stappen na de 1-1 tegen Swift '64 hoofdschuddend van het veld. Zij weten dat SC Rouveen twee puntjes dichterbij is gekomen in de titelstrijd van 3C.

Met nog drie duels te gaan is de marge van vijf punten geruststellend genoeg om niet in paniek te raken. Concurrent Rouveen heeft bovendien een zwaarder programma dan ZAC, dat een prima eerste helft op de mat legt tegen Swift. Robbin Bastiaan zorgt daarin voor de 1-0 en ZAC verzuimt om niet vaker te scoren.

Bastiaan ziet zijn ploeg in de tweede helft wegzakken. “We zijn overal een stap te laat, we coachen ook te laat. Misschien mis je dan toch Melle (Reuvecamp, centrale verdediger, MdR). Die zet de boel wel neer.” De 1-1 valt al kort na de pauze en in de slotfase moet ZAC met tien man verder na een tweede gele kaart voor verdediger Onne van der Lei. “In de eerste helft denk je 'we maken 2, 3-0', maar in de tweede helft blijken zij ook een goede ploeg te hebben. Dan mag je misschien nog wel blij zijn dat je met een punt van het veld stapt.”

'Van de gekte wegblijven'

Aanvoerder Lex Heimerikx heeft nog niet de bibbers nu het gat met Rouveen geslonken is tot vijf punten. “Maar de volgende wedstrijd moeten we wel winnen.” Trainer John Beijen wil zich niet blind staren op de ranglijst. “Ik wil van de gekte wegblijven, mensen die van alles roepen. Dat fatalistische praat. Ik heb helemaal geen zin in zo'n wat als-discussie. Ik vind het belangrijker om dit voor mezelf te evalueren en te kijken naar wat ik anders had kunnen doen in de tweede helft.”

Salverda Trofee

Bastiaan maakt zich ook nog geen zorgen en rekent op een feestje in de thuiswedstrijd tegen VSW op 18 mei (de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen). De spits is met name na de winterstop geweldig op dreef en scoort vrijwel wekelijks. Dankzij doelpunt nummer zeventien staat de goalgetter nu naast Youp Kok en nog maar een halve punt achter leider Nejim El Atiaoui in de Salverda Trofee. “Aan het begin van het seizoen had ik nog ballen van 'hoe kun je die missen?' Als je dan eens een doelpunt maakt en de volgende wedstrijd weer, dan komt dat goede gevoel terug. Nu ram je dat soort ballen gewoon erin”, aldus Bastiaan, die naar eigen zeggen ook weer lekker fit is.

De spits werd in 2014 tweede in de Zwolse topscorerscompetitie achter Lodewijk de Vries, maar kende hierna veel blessureleed. Dit seizoen is hij helemaal terug en dolblij weer bovenin mee te doen.