<< Ga terug

'Niets opgeschoten' na twaalf seizoenen SV Zwolle

'Niets opgeschoten' na twaalf seizoenen SV Zwolle
Leon Hultink aan de bal in zijn laatste wedstrijd.
Foto: Pedro Sluiter

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Elk nadeel heb z'n voordeel. Omdat SV Zwolle de kans op promotievoetbal heeft verprutst en de wedstrijd al lang en breed beslist is in het voordeel van de tegenpartij (Heeten, dat nergens meer om speelde), is er tijd en ruimte om Leon Hultink zijn publiekswissel te gunnen. De kleine, tactisch sterke controleur in de defensie of op het middenveld neemt na twaalf seizoenen in de hoofdmacht afscheid.

Begonnen in de derde klasse, in zijn tweede seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse (hoogtepunt in de clubhistorie), afgezakt naar de vierde klasse en nu weer voor het tweede seizoen terug in de derde klasse. “Niets opgeschoten dus”, lacht Hultink. “Of de cirkel is rond, dat klinkt inderdaad beter haha.”

De teleurstelling die hoort bij het mislopen van een kans op nacompetitievoetbal is ver te zoeken bij Hultink, die eerder zo'n sof meemaakte op de laatste speeldag. Drie jaren geleden greep SV Zwolle ook naast een prijsje door te verliezen van het al gedegradeerde Ulu Spor. Ook Heeten speelt zondagmiddag nergens meer om maar wint, na een stormachtig begin van Zwolle te hebben overleefd, relatief eenvoudig met 0-3. Hoe verzin je het? “Het is een beetje SV Zwolle eigen", denkt Hultink. “We doen dit onszelf aan. Het zat er zó niet in. Als wij niet honderd procent op de mat leggen, komen we gewoon tekort. Ik heb er wel vrede mee. Het is balen, maar helaas.”

Handen vol aan Noah

Hultink zet er een punt achter, een jaar nadat broer Koen zijn kicks aan de wilgen hing. De reden is simpel: "Ik wil me focussen op het gezin. Eerder had ik niemand er mee. Nu moet m'n vrouw op de kleine passen. Noah wordt bijna één, dus we hebben onze handen er vol aan", zegt Hultink, die aanvankelijk als verdedigende middenvelder speelde, maar door de huidige trainer Joshua Nijlant drie, vier jaar geleden verder naar achteren werd gedirigeerd. Lees verder op deswollenaer.nl “Dat vond ik eerst verschrikkelijk, maar op gegeven moment vond ik het wel lekker. Je hoeft niet zo veel meters te maken en je kunt een beetje opbouwen haha.”

Slimme voetballer
“Een prachtige persoonlijkheid”, roemt Nijlant de man die in zijn laatste wedstrijd de aanvoerdersband droeg. "Een belangrijke speler, die naar het veld kan vertalen wat de trainer zegt. Een slimme voetballer. Hij is klein, maar staat fysiek z'n mannetje. Voor zijn lengte kan-ie ook goed koppen, defensief dan. Ook altijd heel realistisch, Als de boel een keer ontploft weet hij het wel te sussen. Men luistert naar hem. Dat is wel een leiderschapskwaliteit.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo