De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Moeizaam winnende basketballers kijken vooral uit naar play-offs

Moeizaam winnende basketballers kijken vooral uit naar play-offsMoeizaam winnende basketballers kijken vooral uit naar play-offsMoeizaam winnende basketballers kijken vooral uit naar play-offsMoeizaam winnende basketballers kijken vooral uit naar play-offs
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De volle buit is binnen maar wat beklijft is toch een wat onbehaaglijk gevoel. Dat is de teneur na de twee moeizame thuiszeges van Landstede op het bescheiden Basketbal Academy Limburg (BAL) met 71-58 en Aris (88-87).

Landstede begint donderdagavond tegen BAL overtuigend. Het is razendsnel 10-0. De bezoekers laten zich even overbluffen maar komen terug. Ondanks het goede Limburgse weerwerk is het verschil wel negen na het eerst kwart (22-13).

In het tweede bedrijf laat Landstede het lopen. Turnovers en slechte afstandsschoten helpen BAL in het zadel dat de eerste helft keurig afsluit met wel een 41-36 achterstand. ”We gooien ze zo elf punten in de schoot door onnodig balverlies”, moppert coach Herman van den Belt. Na de hervatting komt BAL knap op 41-41 maar meer zit er niet in voor de met heilig vuur spelende bezoekers. Het rendement bij afstandsschoten is weer eens pover aan Zwolse kant (drie uit achttien) maar de individuele kwaliteiten zijn doorslaggevend voor de 71-58 winst.

Zaterdag haalt Aris het beste uit zichzelf en maakt er een echte thriller van. Landstede opent met 7-0, Aris raakt niet van de kook. Het blijft tot het laatst een ‘close game’. Na de 74-70 lijkt een 12-3 run de nekslag voor de gasten die ijskoud antwoorden met twaalf punten op rij. Bij 87-87 en nog vijf seconden op de klok maakt Nick Masterson een dure fout. Mike Schilder mist de eerste toegekende vrije worp maar benut de tweede. Het is goed voor de winst want de laatste tegenaanval levert niets meer op. Schilder: “Ik wist dat het van mij moest komen. Gelukkig ging die tweede vrije worp erin. Ja, ik was heel opgelucht.” Schilder weet waar het in de laatste duels aan lag. ”Zowel BAL als Aris speelden energiek en opportunistisch. Wij wisten dat als team niet te matchen en misten juist die energie.”

In de reguliere competitie kan plek twee Landstede niet meer ontgaan. Donderdag volgt nog de wedstrijd bij Den Bosch terwijl zondag thuis wordt afgesloten tegen Leiden. Wint Landstede beide duels dan eindigen de Zwollenaren als eerste en heeft het thuisvoordeel in de play-offs serie. Schilder kijkt uit naar de eindrondes. ”We hebben maar één missie en dat is de titel pakken. Die twee zware potjes in de komende week zijn ideaal om de zaak op scherp te zetten. We zijn klaar voor de play-offs.”