<< Ga terug

Michel Klink 'mits volledig hersteld' aanwinst van ZAC

Michel Klink 'mits volledig hersteld' aanwinst van ZAC
Michel Klink trok twee jaar geleden de deur achter zich dicht bij Be Quick '28.
Foto: Pedro Sluiter

ZWOLLE - Michel Klink keert voor de tweede keer terug in Zwolle, waar hij zijn spelersloopbaan begon bij WVF en tussen 2013 en 2015 bij Be Quick ’28 speelde. Een enkeloperatie zorgt echter voor een groot vraagteken bij de Zwollenaar, die afwacht hoe hij van de ingreep hersteld.

“Alleen als ik weer voor honderd procent mijn enkel kan gebruiken, blijf ik voetballen. Ik ben gisteren geopereerd. Het is kijken hoe het met de enkel gaat”, zegt de 32-jarige Klink op zaterdag (17 juni).

De aanvallende middenvelder trok twee jaar geleden de deur achter zich dicht bij Be Quick ’28 om terug te keren in Hasselt, maar die laatste periode bij Olympia ’28 heeft dus slechts twee seizoenen geduurd. Vorig seizoen promoveerde Olympia '28 naar de derde klasse, waar het zich dit seizoen handhaafde na nacompetitie. Er stoppen aardig wat spelers in Hasselt en Klink wilde graag weer een club in Zwolle.

Het belletje van John Beijen, de nieuwe trainer van ZAC, kwam als geroepen. De oefenmeester kent de stylist van zijn trainerstijd bij WVF. “Hij liet mij debuteren. Een hele groep kwam toen over uit de A1”, herinnert Klink, die na avonturen bij WHC en Nunspeet terugkeerde bij WVF en vervolgens na twee seizoenen verhuisde naar Olympia ’28. Na mooie jaren in de noordelijke tweede klasse speelde hij met Be Quick ’28 twee seizoenen, om het kampioenschap, in de oostelijke tweede klasse. Met Be Quick ’28 werd hij in het tweede seizoen kampioen.

Overige aanwinsten

ZAC is gedegradeerd en speelt komend seizoen in de derde klasse, samen met de gepromoveerde buurman Zwolsche Boys. Andere aanwinsten van ZAC zijn Bram Schunselaar en Niels Krijnen. Daar tegenover staat het vertrek van doelman Jelle Brouwer naar Berkum, van Ronald Veldhoen naar HTC en van Tim Benes naar Zwolsche Boys.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo