De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Met keepers van SVI en HTC is Zwolsche Boys klaar voor komend seizoen

Met keepers van SVI en HTC is Zwolsche Boys klaar voor komend seizoenMet keepers van SVI en HTC is Zwolsche Boys klaar voor komend seizoen
Redactie: Mark de Rooij

AMATEURVOETBAL

Met de komst van twee keepers is zaterdagderdeklasser Zwolsche Boys klaar voor het aankomende seizoen. Thom Wijnstok en Xander Scholing komen over van respectievelijk HTC en SVI.

Scholing is een oude bekende bij Zwolsche Boys. In de jeugd was hij al actief op sportpark Jo van Marle. Tot voor kort speelde hij in de JO19-selectie van SVI. Daarnaast komt Thom Wijnstok over van HTC. De zoon van voorzitter Harm-Peter Wijnstok wisselde bij HTC een plek in de eerste en tweede selectie af. In Zwolle-Zuid gaat hij weer voor zijn kans.

Ook de technische staf is compleet voor volgend seizoen. Berrie de Gunst is nieuwe medische man voor de selectie van het eerste elftal.

Met verder de komst van Chris Roos, Stefan Hollegien, Maurice Spin en Jantje van der Sluis kan trainer Bart Ester zich opmaken voor een nieuw seizoen. De groenwitten zullen verder moeten zonder de ervaren krachten Roy Supẻr (aanvoerder), Yavuz Özdemir en Ginaro van Deventer. De eerste twee gaan in een lager elftal spelen en Van Deventer verkast naar Dieze West, waar de linkspoot ook al speelde voordat hij naar Zwolsche Boys verkaste.

Ester traint deze week nog met de oude groep om zich in de laatste twee weken van juni met de nieuwe selectie alvast te richten op het seizoen 2020/2021.

Interview Supẻr

Lees volgende week in De Swollenaer een interview met Supẻr, die terugkijkt op zijn loopbaan. Als vleugelspeler brak hij door bij SVI, verdiende een transfer naar Go Ahead Kampen en speelde daarna bij Berkum en ROHDA Raalte om vervolgens bij Zwolsche Boys neer te strijken.