De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Markt is kleiner dan bij voetbal, maar dit was zeker niet de laatste keer'

'Markt is kleiner dan bij voetbal, maar dit was zeker niet de laatste keer'
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

KORFBAL/VOETBAL

Na de 'fantastische' eerste editie van de Zwolse Korfbaldagen bij ckv Sparta rijst bij Matthias Odding van organisator Skills Zwolle de vraag hoe vaak deze gehouden kunnen worden. “De markt is natuurlijk kleiner dan bij het voetbal, maar dit was zeker niet de laatste keer.”

Met 'alleen maar positieve reacties' en meer deelnemers dan verwacht (52) kan gesproken worden van een geslaagde eerste editie, zeker aangezien Odding al gevraagd is of 'die korfbaldagen' ook geëxporteerd kunnen worden naar Steenwijk of Deventer, waar enkele deelnemers vandaan kwamen. “Er waren kinderen van vijf clubs: uit Steenwijk, Deventer, Vaassen en van Oranje Zwart en Sparta uit Zwolle. Sommigen riepen al dat ze wilden blijven slapen. Als de voetbaldagen erop zitten gaan we de korfbaldagen uitgebreid evalueren met de organisatie en kijken we wat we nog meer kunnen doen dit jaar. Wellicht in de herfstvakantie”, zegt Odding, oprichter van Skills Zwolle, van oorsprong een voetbalschool.

Uiteindelijk hoopt Odding van de Korfbaldagen net zo'n traditie te maken als van de Voetbaldagen. “We moeten kijken hoe vaak we dit kunnen gaan doen. De markt is natuurlijk kleiner dan bij het voetbal, maar dit was zeker niet de laatste keer. 52 deelnemers voor een eerste keer is een heel mooi aantal, zonder er heel veel aan gedaan te hebben qua promotie. We kunnen het volgend jaar vantevoren nog wat meer uitzetten in de regio.” Odding wil dan naar 72 of misschien zelfs 84 deelnemers op het sportpark van Sparta in Stadshagen.

144 deelnemers Voetbaldagen

Toen Skills Zwolle in 2015 de organisatie van de Voetbaldagen bij SVI overnam van de KNVB waren er 96 deelnemers met nog eens 36 op een reservelijst, maar dat concept bestond toen dus al langer. De komende drie dagen rennen en vliegen er 144 kinderen uit de leeftijdscategorieën O7 t/m O14 rond op Sportpark De Siggels van SVI.

Hitteprotocol

Een belangrijk vraagstuk dit jaar is hoe om te gaan met de hitte. “We kregen donderdag en vrijdag ook al berichtjes van ouders, maar met de juiste voorbereiding kan het", stelt Odding. "We hebben de hele Action zo 'n beetje leeg gekocht. Waterpistolen, emmers, zeilen, tuinslangen, we hebben wat emmers gesponsord gekregen. Vernevelaars voor extra verkoeling in tenten. En we hebben het programma aangepast. We hebben tegen de trainers gezegd dat ze er het eerste anderhalf uur, tot half elf, alles uit moeten halen en dan kijken we daarna wel wat er nog mogelijk is. We hebben een heleboel spelletjes bedacht in combinatie met water. Daarnaast elk kwartier drinken, na elk half uur even afkoelen in de schaduw en we hebben extra vrijwilligers dus dat zien wij helemaal goedkomen. Maandagmiddag gaan we de eerste dag evalueren en kijken of we iets moeten aanpassen. Maar als Vitens de kraan niet dicht draait komt het goed.”