<< Ga terug

Maikel Kroes is terug van weggeweest

Maikel Kroes is terug van weggeweest

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Maikel Kroes maakte zaterdag zijn eerste doelpunt sinds het seizoen 2016/2017 en besliste daarmee de topper in 4D tussen VSW en CSV '28 in het voordeel van de Windesheimers (2-0). "Daar zie je die extra klasse", vond VSW-trainer Jan van der Kolk, die zich haastte om te zeggen dat Dylan Kramer zonder meer de man van de wedstrijd was.

"Daar was iedereen het over eens. Ook de tegenstander. Hij was zo verschrikkelijk goed", was Van der Kolk lyrisch over zijn (verdedigende) linkermiddenvelder. "Hij haalde diepte uit het spel van CSV, aan de bal altijd goed, creëerde kansen. Ja, een bijzondere speler", aldus Van der Kolk, die Kramer al langer kent. "Ik heb hem in de jeugd bij Wijhe gehad. Hij heeft in het vijfde van Wijhe gevoetbald vanwege wat onenigheid met de eerste selectie. Ik heb hem gelukkig kunnen overtuigen om in Windesheim te komen voetballen."

Een speler die al sinds vorig seizoen onderdeel uitmaakt van VSW, maar door blessures nog niks kon laten zien, toonde zaterdag ook zijn klasse. En daar had hij slechts enkele minuten voor nodig. Met een 1-0 voorsprong (afstandsschot Rick Dirksen) en nog maar een paar minuten te gaan kreeg Maikel Kroes de bal zomaar in zijn voeten geschoven van de CSV '28- doelman. De oud-speler van SV Zwolle, EDON en Zwolsche Boys bleef koel en schoot de bal rustig langs de doelman. "Een jongen met extra kwaliteit. Dat is wel lekker om erbij te hebben. Het is hopen dat hij helemaal fit wordt. Dan hebben we er wel een kwaliteitsspeler bij", weet Van der Kolk.

VSW is door de zege nu gedeeld koploper met Dieze West. Ook 't Harde, dat niet in actie kwam, is nog ongeslagen. CSV '28 ging voor het eerst dit seizoen, inclusief het bekertoernooi, onderuit. Trainer Emiel Diender zag een wedstrijd waarin de gelukkigste won, maar daar was collega Van der Kolk het niet mee eens. "Ik vond ons in de tweede helft gewoon de betere ploeg."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo