<< Ga terug

Machteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem II

Machteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem IIMachteloos PEC Zwolle verliest seizoensopener van Willem II

ZWOLLE - Een tandeloos PEC Zwolle is met 1-3 onderuit gegaan in de seizoensouverture in het Mac3Park Stadion tegen Willem II.

De ploeg van de nieuwe trainer John Stegeman werd in de 39ste minuut nog wel in het zadel geholpen door een blunder in de Tilburgse defensie, maar kwam er daarna totaal niet meer aan te pas. Een minuut na de 1-0 van Lennart Thy, die alert profiteerde van een misverstand tussen keeper en verdediger, stond het alweer gelijk. De stijf rechtsbenige linksbuiten Dennis Johnsen leidde met balverlies de 1-1 in (van Vangelis Pavlidis) en in de tweede helft zakte PEC door het ijs.

Een minuut na de hervatting kopte verdediger Sebastian Holmen een vrije trap achter doelman Xavier Mous. Althans, daar leek het in eerste instantie op. Het was echter invaller Clint Leemans die met zijn kruin de bal verlengde richting verre hoek. PEC zette hierna wel aan, zonder tot grote kansen te komen, en in de 72ste minuut werd het 1-3 toen Pavlidis een voorzet van de rechterkant binnen schoot. Aanvallend was Zwolle hierna machteloos en ook mentaal was de ploeg van Stegeman niet meer in staat om als team te knokken voor een resultaat.

"In de tweede helft lopen we achter de feiten aan. Zonder bal en ook aan de bal hebben we het niet goed uitgevoerd. We vallen heel ver weg en dat is zorgelijk", zegt de trainer, die zag dat het uitvallen van middenvelder Pelle Clement na een half uur PEC pijn deed. Leemans was zijn vervanger.

Het was een tegenslag te veel voor het toch al gehavende PEC. Zonder de langdurige geblesseerde Bram van Polen, Mike van Duinen en Thomas Lam en de geschorste Kenneth Paal en Sam Kersten zag het teleurgestelde publiek een Zwolse ploeg zonder karakter, gif, overtuiging en plichtsbesef.

'Behoorlijke aderlating'

"We hadden in de tweede helft totaal geen grip meer op het middenveld. Het zou niet zo moeten zijn dat we niet zonder Pelle kunnen, maar als je het zo analyseert moet je toch constateren dat het een behoorlijke aderlating was", vond Stegeman.

Middenvelder Iliass Bel Hassani, die in de eerste helft twee keer het doel onder vuur nam, merkte dat in het veld eveneens. "Tot de 1-0 waren wij beter vond ik. Er valt een speler weg bij ons en ik wil niet zeggen dat zijn vervanger het slecht deed, maar daarna lijkt het wel een stuk minder. We gaan andere dingen doen, die we normaal niet doen."

'Te lief'

Bel Hassani constateerde een gebrek aan 'kerels' op het veld. "We zijn te lief. We hebben een groep met allemaal lieve jongens, maar je moet elkaar wel de waarheid zeggen. We moeten als kerels op het veld staan. Het is misschien nog vroeg, maar dat gebeurt te weinig."

Voor Stegeman was het uiteindelijk een verhelderende avond. "In de voorbereiding kom je bijna niet in de problemen. En kun je misschien nog dingen verhullen, ook omdat je veel wint. Maar in deze wedstrijd worden we keihard afgestraft. Je verliest hier gewoon verdiend. We moeten zorgen dat we als collectief hechter worden en er staan als het moeilijk wordt."



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo