<< Ga terug

Lynn van Beek wil met de vrouwen van HC Zwolle graag verder groeien

Lynn van Beek wil met de vrouwen van HC Zwolle graag verder groeien
HC Zwolle vrouwen-Wageningen (Lynn van Beek)
Foto: Jan Burgman

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De vrouwen van HC Zwolle kennen een prima seizoenstart door thuis met 4-2 van Wageningen te winnen. "We weten nog weinig over de krachtsverschillen. Maar onze doelstelling is om hoger dan vorig seizoen te eindigen. Dan betekent dus plek één of twee. Dit is daarom een mooi begin", zegt captain Lynn van Beek.

De laatste jaren leek het eerste team van HC Zwolle vrouwen langzaam af te komen van het imago ‘duiventil’. Maar dit seizoen ontkwam de ploeg van de nieuwe roerganger Frank Geers niet aan een flink aantal wijzigingen. Aline de Visser (studie Engeland), Hester Kip (Voordaan) en Anne Floor Meppelink (MHC Meppel) vertrokken terwijl ook Floor Biewenga, Sara Kip en Nathalie Fiechter de eerste selectie verlieten. Vanuit de jeugd, het tweede team en van buitenaf zijn de gaten opgevuld.

"Het is nog prematuur maar de voorbereiding was eigenlijk prima", zegt aanvoerder Lynn van Beek (30) die met onder meer Sabine van Eijk het team van de nodige ervaring voorziet. "Best goede resultaten. We verloren dan wel van Nijmegen en Rotterdam die in de promotieklasse spelen, maar dat is geen schande. We misten net het laatste stapje. Ik denk dat we de goede lijn van het vorige seizoen hebben doorgetrokken en er niet zwakker op zijn geworden."

Van Beek is content met de wijze waarop de nieuwe coach Frank Geers het werk van voorganger Roel Stofmeel heeft opgepakt. "Hij heeft doorgeborduurd op wat Roel heeft neergezet. Maar Frank is natuurlijk een ander mens met ook een andere stijl. Ik denk dat zoiets niet verkeerd is voor de groep."

Van Beek attent

Tegen Wageningen beginnen de Zwollenaren goed, krijgen ook kansen maar laten daarna de bezoekers, die na zeventien minuten op 0-1 komen, in de wedstrijd komen. Eerder redt keeper Nadia Huigen nog knap bij een één-op-éénsituatie. In het tweede kwart krijgt HC Zwolle een handvol strafcorners. Bij de derde is Van Beek attent in de rebound (1-1).

Momentum

In kwart drie komt Wageningen even terug en neemt opnieuw een voorsprong via Lieke Visser. Dan komt Zwolle op stoom. Melissa Jansen legt panklaar af op Sophia Koetsier die scoort. Sophie Locht zorgt met een kiezelhard backhandschot voor de 3-2 en Yara Vis bepaalt de eindstand op 4-2. Een mooie ouverture dus. Van Beek: "We beginnen perfect. Daarna verliezen we even het momentum. Maar met snelheid en goed combinatiespel winnen we uiteindelijk dik verdiend."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo