<< Ga terug

Landstede Basketbal neemt Kherrazi over van ZZ Leiden

Landstede Basketbal neemt Kherrazi over van ZZ Leiden
Foto: Landstede Basketbal

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zich versterkt met 53-voudig international Mohamed Kherrazi. De 29-jarige power forward komt over van Zorg en Zekerheid Leiden, de club waar hij de afgelopen acht seizoenen voor uitkwam. Met Leiden werd Kherrazi één keer landskampioen, won hij twee keer de beker en twee keer de supercup.

Mohamed Kherrazi maakte in 2013 zijn debuut voor Oranje. De 2.00 meter lange international had in Leiden nog een contract voor één jaar, maar die heeft hij in goed overleg met de club laten ontbinden. Voor Landstede Basketbal aanleiding om toe te happen. "Dat hij beschikbaar kwam was een kans waar wij direct op zijn ingesprongen. We zochten naar een vervanger voor Olaf Schaftenaar en ik denk dat we daar met het aantrekken van Mohamed Kherrazi goed in zijn geslaagd", zegt Landstede-manager Adriaan van Bergen.

In de Dutch Basketball League (DBL) werd Kherrazi al drie keer uitgeroepen tot beste verdediger van de competitie. Tevens maakte hij in vijf opeenvolgende seizoenen deel uit van het All Defense Team van de DBL. "Mohamed is een strijder, een goede verdediger, een sterke rebounder en hij beschikt over de nodige ervaring. Ook op internationaal gebied, want hij speelde al meer dan vijftig wedstrijden voor het Nederlands team en hij kent de FIBA Europe Cup. Voor ons is die Europese competitie nieuw, dus zijn ervaring komt dan goed van pas", aldus Van Bergen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo