De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Lahzal schiet CSV '28 voorbij HTC

Lahzal schiet CSV '28 voorbij HTCLahzal schiet CSV '28 voorbij HTCLahzal schiet CSV '28 voorbij HTCLahzal schiet CSV '28 voorbij HTCLahzal schiet CSV '28 voorbij HTC
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - CSV '28 heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde plaats van de vierde klasse C, een positie die straks waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Na de zwaar bevochten, maar verdiende 1-3 overwinning bij HTC is CSV ook een geduchte kandidaat voor de derdeperiodetitel in 4C.

Met twee overwinningen is de start van de laatste periode in ieder geval goed. En daarvoor mag CSV spits Rachid Lahzal dankbaar zijn. De straatvoetballer maakte vorige week beide goals tegen SEH (2-0) en was tegen HTC met twee goals en een assist wederom de grote man. De spits die de afgelopen vier seizoenen bij Ulu Spor speelde, heeft er nu al dertien gemaakt dit seizoen.

CSV '28 trad met een gemankeerde selectie aan tegen HTC. Trainer Martin Reijnders had nauwelijks wisselspelers tot zijn beschikking en daarom deed Tom IJzerman bijvoorbeeld weer eens mee terwijl de assistent-trainer eerder had aangegeven dat zijn voetbaldagen wat hem betreft voorbij waren. IJzerman toonde wel weer zijn waarde als sterk aanspeelpunt in de spits en legde een paar fijne balletjes klaar voor medespelers. Zoals op slag van rust, toen Joshua Rahajaan van dichtbij hoog over knalde.

Danen falen

In de omschakeling kreeg HTC in de eerste helft twee opgelegde kansen, maar oog in oog met CSV-doelman Melvin Hartenhof faalden de Danen van HTC, Daan Wissink en Daan Kruger.

Tim Jasink faalde kort na de pauze niet één-op-één met de keeper. Op aangeven van invaller Vieleri Justiana (42 jaar!) schoot Jasink de bal in de lange hoek na een HTC-uitbraak. De stormloop op het doel van de thuisploeg brak hierna aan. Mo El Bouhni wist het lege doel op wonderbaarlijke wijze niet te vinden na een passje van IJzerman, die een dramatische terugspeelbal van Wissink zomaar in de voeten kreeg.

Lahzal op dreef

De 1-1, van Lahzal, kon haast niet uitblijven. Met een gedecideerde knal in de korte hoek zette hij CSV verdiend op gelijke hoogte. Negen minuten later (33ste) noteerde Lahzal zijn tweede door geheel vrijstaand binnen te koppen bij de tweede paal.

Justiana was met een schot richting de verre hoek nog dichtbij de 2-2 en HTC kreeg ook nog een vrije trap net buiten 'de zestien'. In de negentigste minuut forceerde Lahzal de beslissing. De spits baande zich een weg door de HTC-defensie en gaf invaller Tsegai Woldai de niet te missen kans op 1-3.

Kampen concurrent

Aangezien 't Harde met 0-1 verloor van VSW, door een doelpunt kort voor tijd, is de ploeg van trainer Egbert Kragt een beetje afgehaakt in de strijd om de derde plaats. Kampen is nog wel een geduchte concurrent van CSV. Kampen won met 4-3 van Wijthmen en heeft slechts een puntje minder dan de ploeg uit Stadshagen.

Koploper SV Zalk maakte geen fout op bezoek bij Wilsum en won met 0-5. Zalk heeft één verliespuntje minder dan VSW.