De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Korfballers Sparta pakken koppositie na overwinning op OWK

Korfballers Sparta pakken koppositie na overwinning op OWK
Foto: Jorick Kleiman
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Sparta heeft de koppositie heroverd in de overgangsklasse na een uitstekende 10-17 overwinning op OWK. Kaj Raterman was op dreef met vijf treffers.

Sparta heerste op het veld van OWK in Oostwold tijdens de vierde speelronde van de overgangsklasse. De uitwedstrijd tegen de Groningers werd met de nodige zorgen tegemoetgezien, omdat het een stugge ploeg is die fysiek spel niet schuwt. Met enige wijzigingen in de basisopstelling begon Sparta aan de wedstrijd.

In de eerste helft ging de score tussen de twee ploegen nog redelijk gelijk op, hoewel de ruststand 5-7 in het voordeel van Sparta was. In de tweede helft heerste Sparta. Ondanks de herfstige weersomstandigheden met wind en regen wisten de Zwollenaren nog tien keer te scoren tegenover de vijf doelpunten van OWK. De eindstand van 10-17 brengt Sparta op de gedeelde eerste plaats, samen met Drachten. Dankzij de winst van Sparta op Drachten, twee wedstrijden geleden, zijn het de Zwollenaren die de ranglijst aanvoeren.

Volgende week treedt Sparta aan tegen De Hoeve, dat op de degradatieplek staat met nul punten.

Doelpunten: Kaj Raterman (5), Jeroen Hukenberg (4), Rowie Soldaat (4), Iris de Jong (2), Anique Steenbergen en Pim Steenbergen.