<< Ga terug

Korfballers Sparta behouden koppositie na nipte winst

Korfballers Sparta behouden koppositie na nipte winstKorfballers Sparta behouden koppositie na nipte winst

ZWOLLE - De korfballers van Sparta weerstonden zaterdag de gure weersomstandigheden en een machtige comeback van AVO, waardoor de koppositie in de overgangsklasse nog altijd in Zwolse bezit is.

Sparta Zwolle maakte het zichzelf wel erg moeilijk in de thuiswedstrijd tegen AVO. Met wervelend korfbal in de eerste twintig minuten, waarin de ploeg van trainer Henco Pullen uitliep tot 9-2, lieten de Zwollenaren zien dat ze met recht in de hoofdklasse starten aankomend november. Daarna kwam AVO terug in de wedstrijd: via een ruststand van 10-6 voor Sparta ging AVO erop en erover.

Het offensief leidde tot een 11-12 voorsprong voor AVO. Daarna rechtte Sparta de rug en knokte het zich terug met vier treffers op rij (15-12). Even werd het nog spannend toen AVO terugkwam tot 15-14, maar verder kwamen de Assenaren niet. Sparta wint en blijft koploper in de overgangsklasse. Het heeft net als Drachten vijf keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld en gaat op basis van een beter onderling resultaat aan kop.

Volgende week speelt Sparta de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen tegen NKC. Daarna maken de Zwollenaren zich op voor de hoofdklasse in de zaal.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo