De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Knappe zege brengt ZAC in knock-out-fase districtsbeker

Knappe zege brengt ZAC in knock-out-fase districtsbeker
John Beijen in een onderonsje met twee bankzitters van ZAC.
Foto: Frank van Hienen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

ZAC had het afgelopen seizoen lastig als promovendus in 2H, maar de voortekenen voor een minder zorgeloze jaargang zijn daar. De ploeg van trainer John Beijen plaatste zich in een pittige groep met tweede- en eersteklassers voor de knock-out-fase van de oostelijke districtsbeker, op doelsaldo.

Waar er bij ZAC jaarlijks een aantal talenten doorstromen van de jeugdopleiding naar de hoofdmacht, heeft Beijen dit seizoen ook drie ervaren krachten erbij gekregen. Met aanwinsten Erik Kool, Steven Balstra en de teruggekeerde Lex Heimerikx in de basis won ZAC de laatste groepswedstrijd met 2-1 van Veensche Boys, een ambitieuze club die voor de prijzen wil spelen in de tweede klasse. Heimerikx bracht ZAC met een vrije trap langszij en vlak voor de pauze rondde de mee opgekomen verdediger Melle Reuvecamp een mooie aanval af (2-1).

“Ze passen prima in de groep, dat is toch het belangrijkste bij ZAC”, zegt Beijen over spits Kool en verdediger Balstra. Zij speelden vorig seizoen bij respectievelijk TOV (derde klasse west) en Dalen (tweede klasse noord). “Kool neemt ook zijn ervaring mee. Hij kan de jonge jongens nog wel wat bijbrengen. Lex is voor ons natuurlijk een aanwinst”, aldus de trainer. Heimerikx probeerde het een seizoen bij Berkum in de hoofdklasse, maar kwam daar mede door blessures nauwelijks aan de bak. De aanvallende middenvelder besloot terug te keren bij ZAC toen duidelijk werd dat zijn oude liefde behouden bleef voor de tweede klasse.