<< Ga terug

'Kans op succes nu eenmaal groter in noord'

'Kans op succes nu eenmaal groter in noord'

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Dat SVI volgend seizoen in de noordelijke eerste klasse speelt en niet in de oostelijke heeft voor de gepromoveerde vereniging meerdere nadelen. Trainer Joram Hendriks is één van de weinigen bij de Ittersummers die er wel blij mee is.

Natuurlijk ziet ook hij de mindere kanten van de voor SVI unieke plaatsing in 'noord' (logistiek, financieel, ambiance). “Maar je wilt er gewoon inblijven. Daar word ik op afgerekend, en de spelers ook. En de kans daarop is nu eenmaal groter in 'noord'”, weet Hendriks, die de oostelijke eerste klasse D heeft zien uitgroeien tot een ijzersterke klasse, ook wel de 'hoofdklasse D' genoemd. “Wij moeten reëel zijn en met beide benen op de grond blijven staan. Het doel is om erin te blijven. In oost spelen ploegen met een budget waar je u tegen zegt. Dat is net de hoofdklasse. Daar kunnen wij niet tegen op.”

Dat veel spelers het liever anders hadden gezien is begrijpelijk. Die zitten niet per se te wachten op tripjes naar Harlingen (Zeerobben), Damwoude (Broekster Boys) of Winsum, om wedstrijden te spelen waarin het minder om verzorgd voetbal draait en meer om fysieke kracht en het spelen van de lange bal.

Bovendien is de kans om zich in de kijker te spelen bij clubs waar misschien nog een zakcentje kan worden verdiend ook veel groter in oost. “Ik snap die jongens wel. En misschien geldt voor mij wel hetzelfde (als beginnend trainer). Maar ik denk dat clubs uit de buurt heus wel meekrijgen wat hier gebeurt, ook al spelen wij in noord.”

Dat Hendriks zelf ambitieus is blijkt ook uit het feit dat hij komend seizoen zijn TrainerCoach-diploma 1 hoopt te halen, benodigd voor het trainen van een eersteklasser. Omdat SVI is gepromoveerd krijgt de club een seizoen dispensatie voor Hendriks, die ervan uitgaat zijn diploma komend seizoen te halen. Hij is dan in het kader van zijn stage assistent-trainer van oud-ploeggenoot Wilko Niemer bij Alcides in Meppel.

De kans is aanwezig dat Hendriks met TC 1 op zak een stapje omhoog maakt en dat hij dit jaar dus gaat beginnen aan zijn laatste seizoen op sportpark De Siggels. “Vier jaren is een mooie tijd, maar ik heb het ook nog heel goed naar m’n zin bij SVI. De club maakt ook nog steeds stapjes en ik ben nog hartstikke jong. Ik kan nog veel leren en dat kan ook bij deze vereniging. Maar als er een mooie vereniging komt waar ik een goed gevoel bij heb, zeg ik daar geen nee tegen. Zo eerlijk ben ik ook.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo