De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Kampioenschap ZAC week eerder dan verwacht

Kampioenschap ZAC week eerder dan verwacht
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – ZAC is terug in de tweede klasse. Het kampioenschap kwam een week eerder dan verwacht dankzij een 1-2 nederlaag van SC Rouveen tegen Hulshorst. ZAC won met 2-5 bij DSV '61.

ZAC kan zich hierdoor opmaken voor een derde seizoen in de tweede klasse. In 2015 promoveerde het voor het eerst naar de tweede klasse. Na een seizoen handhaving degradeerde het in 2017. Na dat seizoen nam trainer John Beijen het stokje over van Egbert Kragt. Onder Beijen begon ZAC vorig seizoen aan een opmars die toen al leidde tot de winst van derde periode. Dit seizoen is ZAC met afstand de beste ploeg van de derde klasse C. Het verloor tot dusverre slechts drie keer en speelde vier keer gelijk.

Blunder is breekpunt

Niet met een thuiswedstrijd, tegen VSW, maar op een zonnige zaterdagmiddag in Doornspijk, sloeg ZAC een onoverbrugbaar gat. In Doornspijk zag het middenmoter DSV '61 tot twee keer toe een achterstand ongedaan maken, maar de 2-3 na zeventig minuten was het breekpunt. Door een blunder van DSV-doelman Thijs Markus kon Max Stolte scoren en daarmee was het hek van de dam. Lex Heimerikx maakte hierna nog zijn dertiende van het seizoen en Robbin Bastiaan, die ook de 1-2 maakte, zijn negentiende.

Degradatiestrijd
Onderin 3C gaan VSW, CSV '28 en Zalk uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en wie er de nacompetitie ingaat. Van het trio, dat op 18 punten staat, heeft VSW het slechtste doelsaldo. VSW verloor met 1-2 van Olympia '28 en CSV '28 ging met 1-4 onderuit tegen BAS.