<< Ga terug

Jubileumjaar ZAC kent groots slotakkoord

Jubileumjaar ZAC kent groots slotakkoordJubileumjaar ZAC kent groots slotakkoordJubileumjaar ZAC kent groots slotakkoordJubileumjaar ZAC kent groots slotakkoordJubileumjaar ZAC kent groots slotakkoordJubileumjaar ZAC kent groots slotakkoord

ZWOLLE-ZUID - Sportpark Jo van Marle was dinsdag het decor voor de jubileumwedstrijd tussen ZAC en PEC Zwolle. Na zes jaar namen de twee oudste clubs van Zwolle het weer eens tegen elkaar op.

Beide clubs hebben al meer dan honderd jaar voetbalhistorie. Op 13 november 1913 werd de eerste officiële wedstrijd tussen beide clubs in het voordeel van de wapendragers beslecht met een 3-1 overwinning. Ondanks dat de tijden intussen zijn veranderd, werd toch stilletjes gehoopt op een klein wonder. Maar dat was slechts van korte duur. De kersverse kampioen van de derde klasse kreeg al gauw het nakijken door een treffer van Zian Flemming. De Amsterdammer tekende tevens voor de 0-3 en 0-4. De supporters van ZAC hadden nog even reden tot juichen. Okke Scholten maakte namens de thuisploeg nog de eretreffer via een strafschop. Vanaf de stip passeerde hij keeper Xavier Mous met een droog schot in de linker hoek. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met een 1-7 overwinning voor de Zwolse profs. Na afloop van de wedstrijd mocht de jeugd nog het veld op om handtekeningen en foto’s te scoren bij de spelers van PEC-Zwolle. Ook de mascottes van beide verenigingen hadden het hierbij druk. De opbrengst van deze avond gaat naar een invalidenlift in het clubgebouw van ZAC. Het heeft er nu alle schijn van dat deze lift er eindelijk gaat komen. Al met al kan ZAC terugkijken op een fantastisch 125-jarig jubileum. De promotie naar de tweede klasse was in dit geval de ultieme kers op de taart.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo