De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Indoor beach soccer wordt outdoor: 'te mooi weer om binnen te zitten'

Indoor beach soccer wordt outdoor: 'te mooi weer om binnen te zitten'
Beachsoccer-toernooi op De Pelikaan
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Manege Zwolle werd dit jaar niet omgebouwd tot een beach soccer-arena voor de tweede editie van het Zwols Indoor Beach Soccer-toernooi op eerste paasdag. Vanwege het schitterende weer werd indoor namelijk outdoor.

April doet wat-ie wil: was het vorig jaar miezerig en kil, dit jaar vallen de mussen haast van het dak en wordt er genoten van een stralend paasweekeinde. 'Het is toch eigenlijk van de zotte om met dit weer een hele dag binnen te gaan zitten', bedachten de organisatoren in de aanloop naar het evenement. “Ik heb zelf drie kinderen”, zegt Esther van der Steenhoven van Manege Zwolle. “Ik kan me heel goed voorstellen dat ouders die met hun kinderen naar dit toernooi gaan, niet binnen willen zitten met dit mooie weer. Het is met dit weer ook best benauwd binnen.” Zaterdagmiddag werd de knoop doorgehakt en werd het indoortoernooi een outdoortoernooi. “Daarna hebben we de handen uit de mouwen gestoken en de boel verhuisd naar de overkant, naar de Pelikaan. De samenwerking met HTC is zo goed, dat dit met één telefoontje geregeld was.”

Het unieke evenement was vorig jaar ontsproten uit de samenwerking tussen Manege Zwolle en HTC Beach Soccer, dat met het O11-team trainde in de paardenhal. Net als vorig jaar greep die ploeg het ticket voor de titelstrijd in Scheveningen. Bij de jongens onder 13 en 15 jaar plaatste Heino zich en bij de meisjes O15 waren er NK-tickets voor KTP Nieuw Roden en AALanden United.