<< Ga terug

Ilias Akloud wordt nu niet meer weg gestuurd door grote broer

Ilias Akloud wordt nu niet meer weg gestuurd door grote broerIlias Akloud wordt nu niet meer weg gestuurd door grote broer

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Het sportcliché 'als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg' gaat zeker op voor Ilias Akloud, die in het seizoen 2016/2017 al een doelpunt maakte in de hoofdklasse. De inmiddels negentienjarige Akloud keerde dit jaar terug bij Dieze West, mede omdat hij graag met neef Jaouad in een team wilde spelen.

Op de pleintjes van Holtenbroek speelden veel Dieze West-spelers vroeger samen en Ilias wilde daar natuurlijk bijhoren, maar aanvankelijk was hij daarvoor nog niet goed genoeg/te jong. "Dan werd ik weggestuurd door m'n broer. Maar vanaf m'n veertiende mocht ik meedoen." Ilias is het broertje van Redouan en het neefje van Jaouad en is zijn vroegere voorbeelden in de zaal al voorbij gestreefd. Daar speelt hij namelijk met IFC Zwolle in de eerste divisie, terwijl Jaouad met WRZV een klasse lager uitkomt.

Tijdens zijn debuut in de hoofdklasse was Akloud nog een jeugdspeler van Dieze West, maar werd hij door de structurele personele problemen destijds al af en toe bij de hoofdmacht gehaald. Het leidde tot een doelpunt in de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Zo jong en dan al een doelpunt maken in de hoofdklasse. Hij is er trots op. "Dat kunnen niet veel spelers zeggen."

Akloud speelde vorig seizoen in de A1 van CSV '28 en werd mede door de komst van Jaouad naar Dieze West getriggerd om ook terug te keren op het Hoge Laar. Trainer Tom IJzerman is er blij mee en dat is logisch. Akloud laat in de eerste competitiewedstrijd tegen Wijthmen (0-2 winst dankzij doelpunten Mo El Bouhni en Rachid Lahzal) zien dat hij heel goed mee kan met de grote jongens. Hij toont zich een balvaste middenvelder, die hard werkt en een goede pass heeft. "Hij deed het heel goed en werkte keihard. Het is een liefhebber die weet wat hij wel en niet kan en dat vind ik ook een goeie kwaliteit. Hij moet nog wat leren op momenten dat we de bal niet hebben", zegt IJzerman, die zijn ploeg goed ziet spelen in de seizoensouverture.

Wijthmen wordt bij vlagen helemaal scheel getikt, maar als de thuisploeg in het begin iets scherper is, kan het ook zomaar op voorsprong komen. Tom Diepman laat een kans liggen en Jari Krul raakt de lat. De 0-2 ruststand (El Bouhni uit een corner van Ilias Akloud en Lahzal met een lobje op een afvallende bal) is wel verdiend omdat Dieze West dominant is. Na de pauze zet Wijthmen aan, maar mist het duidelijk stootkracht voorin. Dieze West komt niet echt in de problemen, onder meer omdat het met de ervaren Jesse Betaze in het centrum van de defensie veel stabieler is geworden.

"We willen het sowieso beter doen dan vorig seizoen en dat zijn we met deze selectie ook verplicht", vindt IJzerman, die mee wil doen om de prijzen in 4D. "Vorig seizoen is dat helaas mislukt omdat we te weinig jongens hadden die wisten wat er gevraagd werd. We zijn nu een stuk stabieler geworden. Iemand als Jesse achterin, dat is wel heel fijn. Ik ben blij met dit team en hoe we ervoor staan."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo