De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

'Iemand die iets meer boven de groep staat'

'Iemand die iets meer boven de groep staat'
Emiel Diender verlaat CSV '28 na dit seizoen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
STADSHAGEN - Meer dan twaalf aanmeldingen stroomden er binnen bij CSV '28 op de vacature voor het hoofdtrainerschap van het eerste elftal. De huidige trainer Emiel Diender gaf eerder aan dat hij op zoek gaat naar een andere club voor volgend seizoen.

Tussen de twaalf aanmeldingen zitten geschikte en ongeschikte kandidaten, verklapt Martin van Markesteijn, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij het eerste elftal. De trainer moet beschikken over een TC2-diploma aangezien CSV '28 zo snel mogelijk terug wil naar de derde klasse. "Gezien de jeugdopleiding en alles wat eraan komt, vinden we dat we nu te laag spelen. We hopen een stabiele derdeklasser te worden", zegt Van Markesteijn, die beseft dat de nu nog erg jonge spelersgroep daarvoor intact moet blijven.

"Jongens moeten blijven en bij CSV de nodige ervaring opdoen. Dan moeten ze op een gegeven moment die stap kunnen maken." In de toekomst moet de hoofdtrainer meer kunnen putten uit een tweede elftal en de JO19 dan nu het geval is. "Het is onze wens dat het tweede iets prestatiever wordt. De trainer komt nu eerder uit bij J019 , maar bovenin de (jeugd)piramide is het nog erg kwetsbaar bij CSV. Dan kun je niet ineens zes jongens doorschuiven. We willen ook de jeugd beschermen. Als JO19 breder is, kunnen we makkelijker doorschuiven."

Sfeer belangrijk voor jonge jongens

Thomas Wieringa vindt Emiel Diender een goede trainer voor de huidige groep, al zou hij volgens de 31-jarige aanvoerder nog ietsje meer boven de groep kunnen staan. Een trainer met discipline die voor een goeie sfeer zorgt, heeft CSV volgens hem nodig. "Je hebt veel jonge jongens en dan is sfeer toch wel belangrijk. Dat ze met plezier naar de training gaan. Maar discipline en duidelijkheid moet er ook zijn. Iemand die zowel tussen als boven de groep kan staan. Ik denk dat Emiel er wel boven kan staan, maar er nu nog veel tussen staat. Dat komt ook omdat hij een beginnend trainer is. Hij heeft een goed tactisch inzicht en daarin heeft ie ons ook veel bijgebracht. Er staat weer een basis en dat was een jaar geleden niet het geval."

'Ietsje meer sturing van bovenaf'

"Ik denk dat de groep misschien ietsje meer sturing van bovenaf kan gebruiken. Maar we zijn echt heel tevreden met Emiel, dat wil ik wel gezegd hebben. Een goeie gast, met een goed tactisch inzicht."