De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

HTC neemt afstand van gevarenzone met eerste thuiszege

HTC neemt afstand van gevarenzone met eerste thuiszege
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met pas de eerste thuiszege van dit seizoen heeft HTC een gaatje geslagen met de gevarenzone in de derde klasse C.

De promovendus won op eigen veld met 3-2 van Olympia '28 nadat het met een 3-1 voorsprong was gaan rusten. In de tweede helft had Olympia al na negen minuten de aansluitingstreffer te pakken, maar van een overwicht was geen sprake voor de bezoekers uit Hasselt. HTC hield de bezoekers in leven door slordigheden in de slotfase of bij de afronding van een aanval. Stan Wissink, Mirchello Martina en Patrick Maat lieten de kans op 4-2 liggen.

Slordig balverlies van Jeroen Pap leidde in de slotfseconden nog bijna tot een kans voor Olympia, maar de scheids wuifde de roep om een strafschop voor Olympia weg. Aan de andere kant werd een HTC-counter gestuit met een overtreding op Wissink. Het salomonsoordeel van de scheidsrechter klonk door in het hierop volgende laatste fluitsignaal.

Olympia '28 eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Bertus Finke, die na een duel met Maat twee keer geel had gekregen voor grof commentaar op de scheids. In het dagelijks leven zijn de twee vrienden van elkaar. "We zaten elkaar een beetje op te jutten. Ik weet hoe die kan zijn", zegt Maat over Finke. "Het is een geweldige kerel, maar..." De van SV Zwolle overkomen speler maakt de zin niet af om zijn vriend te sparen.

Maat heeft geen verklaring voor het feit dat HTC uit al vier keer had gewonnen, maar in eigen huis tot vandaag moest wachten op de eerste driepunter. "Ik weet niet, we spelen in principe hetzelfde. We zijn thuis wel een paar ongelukkig geweest. Deze is wel erg lekker. We nemen afstand van de onderste ploegen en lopen drie punten uit op Olympia."

HTC - Olympia '28 3-2 (3-1). 12. Stefan Pelleboer 1-0, 32. Bertus Finke 1-1, 45. Patrick Maat 2-1 (strafschop), 45+2. Stan Wissink 3-1, 54. Marc van Dieën 3-2. Rode kaart: 90. Bertus Finke (Olympia '28, 2x geel).