De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2

HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2HTC houdt oud-profs van PEC Zwolle op 2-2
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De nieuwjaarswedstrijd tussen HTC en de oud-profs van PEC Zwolle is geëindigd in 2-2. Tjeerd Korff stal de show op sportpark De Pelikaan.

Korff, die tussen 2002 en 2007 voor de profclub uitkwam, stelde zijn bekende arsenaal van kappen, draaien, dreigen en schieten meermalen tentoon en tekende voor de Zwolse treffers, die elkaar overtroffen in schoonheid. Bij de eerste goal (de 1-1 nadat Jordy van Dartel HTC op voorsprong had gezet met een vrije trap) was het vooral de voorbereiding die tot de verbeelding sprak en bij de tweede was het de afronding die het water in de mond deed lopen.

Korff schoot de 1-1 in de verre hoek nadat hij vanaf de linkerkant naar binnen trok en met rechts uithaalde. De 1-2 was een fraaie stift van een meter of twintig, die keeper Kevin Ester kansloos liet. Net na rust werd het 2-2 door een benutte penalty van Angelo Kisjes na een overtreding op Stan Wissink.

De titel van matchwinner was de man van de wedstrijd niet gegeven omdat de keeper en de lat in de laatste tien minuten in de weg stonden. Korff schoot van net buiten 'de zestien' op de lat en stuitte op de keeper nadat hij dribbelend en schijntrappend van de rechterflank naar binnen trok. Hij gaf ook nog een voorzet die Art Langeler bij de tweede paal een beetje knullig naast schoot. Aan de andere kant was Kisjes nog twee keer dichtbij.

In 2018 en 2017 wonnen de oud-profs met 1-2 van HTC, dat toen nog in de vierde klasse uitkwam. Dit seizoen speelt het in de derde klasse en daarin staat HTC halverwege zesde.

De begeleiders van oud-PEC Zwolle hadden dit jaar eindelijk weer eens wat te kiezen nadat de animo voor dit elftal wat was afgebrokkeld. Vorig jaar deden er zelfs drie gastspelers mee omdat er niet genoeg oud-profs beschikbaar waren. "We hebben een nieuw beleid. Als je je aanmeldt, moet je ook mee kunnen doen. We vragen iets meer commitment", vertelt Johan Oerbekke, die samen met Gerard de Ruiter en Michel Westerbeek de kar gaat trekken. Folly ten Dam deed dat tot dusverre altijd. "We hebben het bestand doorgespit en hebben nu 45 spelers op papier staan."

Oud-PEC Zwolle speelt doorgaans vier of vijf wedstrijden per jaar waarbij de nieuwjaarswedstrijd en het Olde Zakkn-toernooi bij CSV '28 vaste afspraken zijn. Volgens Westerbeek staat de ploeg open voor 'goeddadigheid bij een amateurclub'. "We vragen er in principe niets voor, maar misschien willen we daar wel naar toe. Dan kan de opbrengst naar een goed doel."

Joey van den Berg deed voor het eerst mee bij Oud-PEC Zwolle. Het vroegere 'enfant terrible' is nog op zoek naar een club nadat zijn contract bij NEC was ontbonden. Lees woensdag in De Swollenaer over de situatie van Van den Berg, die tussen 2010 en 2013 voor PEC uitkwam.