De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Hoge pieken, diepe dalen bij eredivisiedebuut SWOL 1894

Hoge pieken, diepe dalen bij eredivisiedebuut SWOL 1894
De felicitaties zijn voor de tegenpartij
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De waterpolovrouwen van SWOL 1894 hebben bij hun debuut in de eredivisie met 14-17 verloren van De Ham. Trainer Mieke van der Sloot zag haar ploeg bij vlagen prima spelen, maar ook wegzakken in 'pupillenpolo'. "Het moet constanter", stelt Van der Sloot, die zelf aan de kant bleef.

Een slechte fase aan het einde van de tweede en het begin van de derde periode kostte de nieuwkomer op het hoogste nationale niveau de kop. Van der Sloot zag haar ploeg in een mentaal dipje belanden na een gemiste strafworp. SWOL stond 7-6 voor, onder meer dankzij drie doelpunten van de ervaren aanwinst Elsemiek Sevenich, toen De Ham zes treffers op rij produceerde en dus een 7-12 voorsprong nam. Op een moment dat SWOL zich terug knokte, moest het verder zonder haar beste speelster: Sevenich kreeg bij een 9-12 stand haar derde straf en dus een uitsluiting.

De derde periode werd met een 9-14 stand afgesloten. Kim Okoli toonde in het laatste kwart nog haar klasse met twee fraaie treffers en met twee en halve minuut op de klok gloorde er zowaar nog wat hoop (12-15). Twee treffers van De Ham drukten die hoop de kop in. Chandra Boom en Okoli, met haar vierde treffer, brachten het verschil uiteindelijk terug tot drie.

"Zij hebben net wat meer routine", zegt Van der Sloot over de ploeg uit Krommenie. "Zij komen dan nu met ons in de eredivisie, maar hebben al wat jaren ervaring op dit niveau. Het is allemaal net wat gehaaider." Al met al kijkt Van der Sloot terug op een redelijk debuut van SWOL. "Het is jammer dat je verliest met drie doelpunten verschil, maar bij vlagen laten we heel goed waterpolo zien. En bij vlagen is het ook echt pupillenpolo. Die verschillen zijn te groot, dat moet dichter naar elkaar."