De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Hockeyers schieten niet veel op met knap punt in Huizen

Hockeyers schieten niet veel op met knap punt in Huizen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Niet verkeerd, maar niet genoeg. Dat is in het kort het Zwolse gevoel na afloop van de puntendeling in en tegen Huizen. Omdat concurrent Leiden ook een puntje pakt tegen Voordaan blijft HC Zwolle hekkensluiter in de overgangsklasse.

A-junior Mart Bouwens zet Zwolle op bezoek bij de subtopper in de eerste helft op voorsprong. "Een jongen uit de A1 die het goed gedaan heeft, dus dat is sowieso mooi", zegt trainer Pancho van den Broek, die op weg naar Huizen vast komt te staan in de file en alleen de laatste tien minuten van de wedstrijd aanwezig is. Hij wordt door assistent Alex Mulder op de hoogte gehouden. Mulder ziet Huizen halverwege de tweede helft langszij komen uit een strafcorner. Tijdens die strafcorner wordt Hugo Lokhorst pijnlijk geraakt waardoor hij niet meer in actie komen. Ongelukkig aangezien Zwolle hierna nog drie strafcorners krijgt en Lokhorst daarvoor de aangewezen man. Ook de andere nemer, spits Jeremy Bourgonje, zit op de bank als Zwolle mag aanleggen. “Een vervelende en ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dat zijn de dingen die gebeuren als je onderin speelt”, denkt Van den Broek, die een dubbel gevoel overhoudt aan het gelijkspel. “Wij halen een hoog niveau. In principe is het een goed resultaat als je uit bij Huizen gelijk speelt. Maar het is een dubbel gevoel. Want wij moeten gewoon winnen.”
Aangezien Leiden ook een punt pakt, in de uitwedstrijd tegen Voordaan, blijft het verschil een punt in Leids voordeel. ”We hebben nog twee wedstrijden en moeten daar in ieder geval één van winnen”, verwacht Van den Broek. Zwolle speelt 6 mei op het Hoge Laar tegen Voordaan, de nummer zeven in de overgangsklasse A, en een week later tegen USHC, de nummer tien. Als Zwolle hekkensluiter blijft is het nog niet direct gedegradeerd, maar wachten er play-outs.

Vrouwen HC Zwolle dichter bij koploper Gooische
De vrouwen van HC Zwolle staan nog maar een puntje achter Gooische nadat de koploper op bezoek bij laagvlieger Amersfoort twee punten heeft verspeeld. Zwolle, dat zich een week eerder al verzekerde van promotie, profiteerde van de puntendeling (1-1) door Upward met 1-2 te verslaan.