<< Ga terug

'Het fenomeen winterstop bestaat eigenlijk niet meer'

'Het fenomeen winterstop bestaat eigenlijk niet meer'

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – In aanloop naar de stadsderby WVF-ZAC bij de hervatting van de competitie zat er dit jaar geen trainingskamp in voor ZAC. WVF verkaste wel naar Spanje, waar trainer Marcel van der Steege zag wat hij al wist. "Dat dit een heel leuke en hechte groep is."

“Ach, het fenomeen winterstop bestaat eigenlijk niet meer. Activiteiten volgen elkaar zo snel op”, zegt ZAC-trainer John Beijen, die ziet dat spelers nauwelijks tijd hebben om elkaar te missen. “Na de competitie speel je al gauw weer in de zaal, je hebt de nieuwjaarsreceptie en dan begin je op 7 januari weer met trainen”, weet Beijen, die in eerdere jaren nog wel de zon opzocht met ZAC. Vorig jaar zaten de wapendragers, net als SVI overigens, in Malaga. “Op zich is het wel jammer. Het is altijd wel een mooie gelegenheid om met de ploeg nog iets dichter op elkaar te komen. Maar we doen niet in plaats daarvan een karaokeavond ofzo. We doen het vanuit voetbal, trainingen en daar moet het gebeuren.” De keuze om niet op trainingskamp te gaan werd ingegeven doordat meerdere spelers aangaven niet mee te kunnen in verband met tentamens. “Als je gaat moet wel 80, 85 procent van de selectie meegaan, anders wordt het een weekendjeweg.nl”, aldus Beijen, die met ZAC twee oefenwedstrijden speelde (5-1 winst op VIOS Vaassen en 4-1 verlies tegen Batavia '90).

Voor WVF was de winterstop nog korter aangezien de koploper van 2H op 21 december nog in actie kwam voor de districtsbeker. Na een vierdaags trainingskamp in Malaga oefende WVF tegen Dalfsen (4-0 winst) en Wijhe '92 (2-4 winst). Op het trainingskamp speelde WVF geen wedstrijd en werd er ook maar twee keer getraind. “Het was name het samenzijn. Wat ons vorig jaar al opviel, zagen we dit jaar ook weer. De groep wil graag met elkaar optrekken, spelers vallen niet uiteen in groepjes en hebben het gewoon gezellig en leuk met elkaar.”

WVF en ZAC spelen zaterdag 25 januari tegen elkaar op sportpark de Weide Steen vanaf 14.30 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo