De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Herstel voor Regio Zwolle Volleybal met zwaar bevochten zege

Herstel voor Regio Zwolle Volleybal met zwaar bevochten zege
Ester de Vries haalt uit
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Regio Zwolle Volleybal is de kampioenspoule van de eredivisie begonnen met twee thuiswedstrijden waarvan alleen de tweede iets opleverde. Zondag werd met 3-2 gewonnen van Coolen-Alterno.

Dat was een mooie opsteker voor de volleybalvrouwen na de teleurstellende start op woensdag. Eurosped uit Almelo was in het Landstede Sportcentrum met 0-3 (16-25, 21-25 en 25-27) te sterk en dat was teleurstellend; in de competitie behaalde Eurosped namelijk evenveel punten als Zwolle.

Het eerherstel volgde zaterdag, met een zwaarbevochten zege: 24-26, 25-18, 25-23, 20-25, 15-8. Na het verlies van de vierde set was Zwolle in de beslissende set heel goed bij de les. Vanaf de eerste bal was het scherp en liep het weg bij Coolen-Alterno. Van spanning was al gauw geen sprake meer. Via 7-1 won Zwolle de vijfde set met 15-8. Ester de Vries was met 29 gescoorde punten, waarvan twee met de opslag, de meest effectieve aanvalster van Regio Zwolle. Iris Reinders en Manon Zeeboer volgden met respectievelijk 17 en 15 punten. Zaterdag speelt Regio Zwolle een uitwedstrijd tegen Springendal/Set Up '65, dat zich als laatste verzekerde van de play-offs. Die ploeg staat nu ook zesde en laatste in de kampioenspoule. Zwolle heeft zich na twee duels gehandhaafd op de vierde plaats.