<< Ga terug

Heren Triade op weg naar kampioenschap in Tweede Divisie Noord

Heren Triade op weg naar kampioenschap in Tweede Divisie Noord
De heren van Triade op de tweede podiumplek

ZWOLLE / ROTTERDAM – Het eerste herenteam van triathlonvereniging Triade uit Zwolle kan het kampioenschap in de Tweede Divisie Noord bijna niet meer ontgaan na een tweede plaats in Rotterdam.

Maar liefst 251 teams en ruim 1000 atleten stonden afgelopen weekend aan de start van Super Saturday, waar alle triatlonteams van alle niveaus in Nederland mee zouden doen aan de sprintstayer-triathlon op de Willem-Alexander Roeibaan. Door blauwalg werd de wedstrijd echter omgezetnaar een run-bike-run, maar de heren uit Zwolle bleken van alle markten thuis.

Óscar Torrez Fernandez was de snelste uit het team, met een tijd van 17min21 op de eerste 5 km hardlopen, gevolgd door 20 km fietsen in een tijd van 23:51. Het afsluitende looponderdeel, 2,5 km, legde de triatleet af in 8:55, wat uiteindelijk goed was voor een tweede plaats. Tim Hezemans en Peter van Grootheest, die eigenlijk liever zwemmen dan lopen, finishten als respectievelijk 16e en 29STe. Samen goed voor een tweede plek achter Zwefilo uit Langedijk. De laatste wedstrijd in Vroomshoop is een Team Time Trial en vindt plaats op 9 september.

Ook de dames kwamen in actie in Rotterdam. Zij finishten op een uitstekende twaalfde plek in de landelijke Eerste Divisie. Kimberly Kok eindigde als 24ste tussen de topatleten. Esmeralda Spek-Hovestad finishte als 41e, op de voet gevolgd door Olga Appelo die als 44ste over de streep kwam. Saskia Berris eindigde op een prima 58e plek. Door de twaalfde plek, staan ze in de tussenstand nu op een veilige zestiende plaats van de 21 teams.

Het tweede herenteam van TV Triade finishte in de Derde Divisie Noord als twintigste en staat nu elfde in de tussenstand. Het derde herenteam werd 21ste en neemt de 19e plaats in in de tussenstand.

TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim honderd leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging sinds dit seizoen met een jeugdafdeling gestart. Triade wordt gesponsord doorKokkieBikes en LopersCompanyOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo