De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Hecht Tuinders Collectief klopt Dieze West

Hecht Tuinders Collectief klopt Dieze WestHecht Tuinders Collectief klopt Dieze West
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De eerste stadsderby van het nieuwe seizoen tussen HTC en Dieze West eindigt in een opsteker van jewelste voor de thuisclub. De Tuinders winnen op basis van een hecht collectief met 4-3.

Als scheidrechter Hans Pekaar na ruim tien (!) minuten extra tijd eindelijk af fluit beent Tom IJzerman teleurgesteld weg. Zijn debuut in de competitie als hoofdtrainer van Dieze West is, na een vlekkeloze voorbereiding, niet geworden wat hij ervan verwachtte. ”We speelden ze in de kaart. Zelden werden de zijkanten benut en we waren vooral defensief veel te naïef. Dit is een goede, maar wel dure les.”

Collega Joop van Dijk van HTC staat er heel wat vrolijker bij. ”We wisten waar de kwaliteiten van Dieze West liggen. Daar hebben we deze week op de training op ingespeeld. Ik moet mijn ploeg een compliment geven voor de uitvoering.”

Dieze West wordt genoemd als titelkandidaat in 4D. Maar de eerste kans is wel voor HTC. Stephan Pelleboer mikt naast. Halverwege de eerste helft komen de bezoekers op voorsprong. Abdel Hafid Lahzal krijgt een zee aan ruimte als hij een fijn aangesneden vrije trap van Nejim El Atiaoui tot doelpunt promoveert. Het ijverige HTC is niet van de kook. ‘Good old’ Vieleri Justiana brengt zijn ploeg na een vermeende achterbal langszij. Een eigen treffer van Marco Tatje is een domper maar de van ZAC overgekomen aanwinst Stan Wissink trekt nog voor rust de stand gelijk (2-2).

Als de hemelsluizen opengaan en er nog alleen echte ‘diehards’ langs de lijn staan helpt de gevaarlijke Mirchello Martina zijn team na de thee snel aan de 3-2. Dieze West heeft daarna wel het meeste balbezit, maar echte kansen blijven uit. Wanneer Justiana, 42 jaar inmiddels, de stand naar 4-2 tilt, zit de zege in de knip. Nejim El Atiaoui boetseert in de slotminuut nog wel schitterend een vrije trap in de bovenhoek, maar het is te laat. In de erg ruim bemeten blessuretijd komt HTC niet meer in de problemen.