De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Handbalvrouwen met Bouwman op weg naar handhaving

Handbalvrouwen met Bouwman op weg naar handhaving
Het team van vorig seizoen, met rechtsachter Lamber Bouwman.
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Met Lambert Bouwman weer aan het roer, zei het als noodverband, spelen de vrouwen van Travelbags/HV Zwolle weer als een team en zijn ze goed op weg zich te verzekeren van een derde seizoen in de hoofdklasse. De wedstrijden van de handbalvereniging gingen zondag, ondanks storm Ciara, allemaal door.

Nee, er is niet overwogen om op voorhand het hele programma eruit te gooien, zo laat Bouwman weten. "Het Nederlands handbalverbond hanteert de regel dat zolang het openbaar vervoer rijdt, er geen reden is om af te zeggen. We hebben wel wat telefoontjes gehad van bezoekende verenigingen of ze konden overleggen en dat kon, maar alles is gewoon doorgegaan. Persoonlijk vond ik het ook zwaar overdreven dat de KNVB alles eruit had gegooid. Die wedstrijden hadden toch door kunnen gaan om twaalf uur in plaats van half drie?"

Bouwman staat weer aan het roer van het Zwolse vrouwenteam nadat hij vorig jaar afscheid had genomen als trainer/coach van dames 1 en 2. De ervaren trainer bleef verbonden als hoofd opleidingen en dus werd er logischerwijs naar hem gekeken toen Hermann Dalbke het begin dit jaar voor gezien hield. "Het is puur een noodverband", aldus Bouwman, die waarschijnlijk het seizoen afmaakt. "We zijn wel in gesprek met kandidaten, maar die willen of kunnen niet nu al instappen. Het is ook niet zo eenvoudig om de juiste persoon te vinden", aldus Bouwman, die het team zes jaren onder zijn hoede had en ermee promoveerde naar de hoofdklasse. Daarin staat Zwolle momenteel keurig in de middenmoot na drie duels op rij zonder nederlaag, een reeks die dit seizoen nog niet eerder was neergezet. Zondag liet het de winst liggen door 30-30 te spelen in een wedstrijd waarin het met 9-0 voorkwam. Dinsdagavond (11 februari) kon HV Zwolle die reeks uitbreiden, maar deze krant was al gedrukt op het moment dat die inhaalwedstrijd gespeeld werd.