De Swollenaer

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Groeneveld en Lahzal volgend seizoen bij Dieze West

Groeneveld en Lahzal volgend seizoen bij Dieze West
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De selectie van Dieze West voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm en neemt wordt ook steeds veelbelovender. Jeffrey Groeneveld is één van de recente aanwinsten. "Fantastisch om hem erbij te hebben", zegt trainer Tom IJzerman.

Groeneveld speelde eerder al drie seizoenen op het Hoge Laar en werd kampioen met Dieze West in de tweede klasse en de eerste klasse. Dit seizoen stond de controlerende middenvelder/verdediger op papier bij Zwolsche Boys, maar is hij vanwege een drukke privé-situatie afgehaakt. Druk heeft hij het volgend seizoen ook. Toch heeft Tom IJzerman hem weten over te halen de voetbalschoenen weer aan te doen. “Ik weet van zijn situatie en die accepteer ik. Hij zal niet altijd mee kunnen doen met wedstrijden en trainingen. Ik ben echt enorm blij dat hij erbij is.”

De 35-jarige Groeneveld heeft al een lange voetballoopbaan achter de rug. Hij begon in het seizoen 2001/2002 bij SVI. Hij speelde vijf seizoenen in de hoofdklasse met Alcides en WHC.

IJzerman heeft verder aanvallers Hafid Lahzal en Ali Dawud, middenvelder Ozan Altay, verdediger Anthony Everts en doelman Suleyman Toprak gestrikt. Lahzal speelt dit seizoen bij CSV '28, maar komt daar nauwelijks in actie. Hij heeft in het verleden, bij CSV '28 en Storica, wel bewezen een doelpunt te kunnen maken. Dawud is spits bij Noord Veluwe Boys. Everts heeft een aantal seizoenen niet gespeeld, maar heeft een verleden bij onder meer WVF. Toprak keepte eerder bij Ulu Spor. Altay speelt dit seizoen bij Ulu Spor.

IJzerman kondigde bijna een maand geleden zijn eerste aanwinst aan; de ervaren middenvelder Nejim El Atiaoui. Badr El Hamdouni, oud-speler van Dieze West, wordt zijn assistent.