De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

'Groeiende, warme familie' op NK Squash voor jeugd in Zwolle

'Groeiende, warme familie' op NK Squash voor jeugd in Zwolle
Foto: Carry Premsela
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Thijs Roukens (J23), Fleur Maas (M23), Rowan Damming (J17), Lianka Radzyminski( M17), Victor Santos De Freitas( J13), Elcke Mols (M13) hebben zich in het Squash & Cardiofiocentrum Zwolle gekroond tot Nederlands jeugdkampioen. Zwollenaar Tjeu Dubbeldam wist de derde plaats te pakken in de categorie onder 23 jaar.

De grootste squashtalenten verzamelden zich afgelopen weekend in de Hanzestad om te strijden voor de felbegeerde titel in de categorieën onder 13, 17 en 23 jaar. De jongste deelnemer is slechts acht jaar oud en de winnares onder 13 jaar, Elcke Mols slechts 9 jaar.

Centrummanager Dagmar Vermeulen, tevens coach/trainer in Zwolle, blikt terug op een prachtig
NK: “Het was zeer gemoedelijk. Het is prachtig om te zien dat er een zeer talentvolle generatie klaar staat om het squashen in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Zwolle mag ook onwijs trots zijn op de derde plaats van Tjeu Dubbeldam onder 23 jaar", aldus Vermeulen. Ook de aanwezige directeur van de Nederlandse Squashbond, Sven Wouters, sprak vol lof over het evenement: "Dit is het tweede jaar op rij dat het NK onder 23 jaar plaatsvindt in Zwolle en het voelt als een groeiende warme familie met een gezonde competitie!"

Naast de wedstrijden werden er allerlei activiteiten om het toernooi heen georganiseerd, zoals
een snelheidsmeter om te zien wie de hardste service heeft, een FIFA-toernooi en een loterij met mooie prijzen.