De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Groeiende Tabonon-familie houdt kernwaarden altijd intact

Groeiende Tabonon-familie houdt kernwaarden altijd intact
Tabonon Westenholte (Hanieh Kamran)
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Waar vechtsport eerder vooral werd geassocieerd met vechten, is Hanieh Kamran erin geslaagd om in Zwolle de klemtoon te verplaatsen naar sport. En naar kwaliteit, veiligheid en sfeer. De kernwaarden staan op de trap van de nieuwe vestiging in Westenholte, de derde van het almaar groeiende Tabonon-imperium.

Wie Hanieh Kamran ziet bij de opening van de Tabonon-vestiging in Westenholte zou niet verwachten dat we hier te maken hebben met een oud-kickbokskampioene en, onder meer, NOC*NSF-leraar Martial Arts. Haar in de plooi, make-up, mantelpakje, hoge hakken; sexy en stijlvol is de verschijning van de eigenaresse van de grootste vechtsportschool van Oost-Nederland. De gastvrijheid en de aandacht die de bezoekers, inclusief ondergetekende, ervaren strookt volledig met één van de belangrijkste adagiums van de sportschool: 'iedereen wordt gezien'. Naast dat 'iedereen welkom is, zichzelf mag zijn en gelijk behandeld wordt', en uiteraard de kwaliteit van de lessen, is dat misschien wel de sleutel van het succes. Met Anneloes Broek en Bob Sangers als managers van de Westenholte-vestiging, dat de dependance in Stadshagen vervangt, zit het met die kernwaarden ook wel snor. Anneloes genoot haar opleiding bij Kamran en wat er ook bedacht werd, welke nieuwe lessen er ook werden ontwikkeld, hoe snel de sportschool ook groeide, altijd gebeurde dat met behoud van de kernwaarden.

Groei

Omdat de hoofdvestiging aan de Floresstraat uit haar voegen groeide, was een tweede locatie in Zwolle nodig. Met de vestiging in Raalte erbij zijn er al ruim 1300 leden en een rem op de groei van de Tabonon-familie is niet in zicht. “'West' is in twee maanden tijd al enorm gegroeid. Er zijn veel bedrijven in de omgeving die belangstelling hebben, er zijn heel veel leden bijgekomen, Als het probleem zich over twee, drie jaren aandient dat we hier ook vol zitten, kijken we verder, maar op dit moment is drie meer dan zat”, zegt Kamran, die benadrukt dat groei absoluut geen doel op zich is. “Mijn doel is niet om een vierde of vijfde vestiging te openen. Mijn doel is altijd om goede vechtsporttrainers op te leiden, om kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en sfeer te bieden.”

Verbeterd imago

Kamran heeft het imago van vechtsport en de waardering voor Tabonon enorm zien verbeteren in de zestien jaren dat zij haar sportschool runt. Door onder meer een vechtsportgala waar de pleuris was uitgebroken en vechtsportscholen waar sfeer ver te zoeken was dat imago niet al te best. “Toen ik begon moest ik iedereen ervan overtuigen dat het er bij ons anders aan toe ging. Nu komen mensen míj dat vertellen. Ik zit zelf in de vechtsportautoriteit en landelijk probeert Nederland daar ook wat aan te doen. Je hebt nu Rico Verhoeven en eerder had je Remy Bonjasky als voorbeelden. Dat helpt mee. Wij zitten nu al zestien jaar in Zwolle, hebben op zoveel scholen les gegeven, met zoveel instanties samengewerkt. Er zijn zoveel mensen bij Tabonon geweest die hebben ervaren dat vechtsport ook iets anders kan betekenen, dat er respect is. Ik zie echt een grote verandering met zestien jaar geleden. Dat is echt een cadeautje voor het werk van de afgelopen jaren.”