De Swollenaer

Maandag, 21 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Good old' Schelling bezorgt Sparta zege in spektakelstuk

'Good old' Schelling bezorgt Sparta zege in spektakelstuk'Good old' Schelling bezorgt Sparta zege in spektakelstuk
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De korfballers van Sparta hebben afgelopen zaterdag voor een sensatie gezorgd door in een bloedstollende wedstrijd De Meeuwen te verslaan (23-22). De ploeg uit Putten, een van de titelkandidaten, werd met hartverwarmend spel op de knieën gedwongen.

De ploeg van trainer Henco Pullen komt het hele zaalseizoen al sterk voor de dag. “We groeien iedere week en we zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken”, zegt de trainer.

Tegen De Meeuwen haalde vooral het vak van Pim Steenbergen en Jeroen Hukema een hoog niveau. Steenbergen bedwong de belangrijkste spits en Hukema schoot de ballen er in een hoog tempo in, acht in totaal.

In een zenuwslopende slotfase was het routinier en invaller Maarten Schelling die met een vrije bal de beslissende treffer maakte.

Sparta – De Meeuwen 23-22 (12-12). Doelpuntenmakers Sparta: Jeroen Hukema 8, René Compayen 4, Pim Steenbergen 3, Maarten Schelling 3, Déanne de Lange 2, Rowie Soldaat 1, Anique Steenbergen 1, Linda Elgersma 1.

In de strijd om handhaving speelt Sparta volgende week zaterdag om 19.30 uur een belangrijk duel tegen hekkensluiter Sporting Trigon. De wedstrijd wordt dan gespeeld in de Calohal van Windesheim.