De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Glorieuze winst voor Zwolse volleybalvrouwen

Glorieuze winst voor Zwolse volleybalvrouwenGlorieuze winst voor Zwolse volleybalvrouwenGlorieuze winst voor Zwolse volleybalvrouwen
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De volumeknop wordt flink opgedraaid. Het ‘Leef ’van André Hazes jr. schalt door de luidsprekers. Op de vloer vieren de speelsters en staf van Regio Zwolle Volleybal spontaan en massaal feest. In een spectaculaire wedstrijd is zojuist topploeg VC Sneek met 3-1 verslagen.

De Zwolse formatie is in het seizoen enorm gegroeid, zoveel is wel duidelijk na een wedstrijd om van te smullen. Neem bijvoorbeeld de eerste set. Bij 7-11 is het verschil even vier punten, verder is het vooral een nek-aan nek race. Het setpoint voor de bezoekers is er bij 21-24. Zwolle knokt zich terug tot 26-26, maar moet toch de set aan VC Sneek laten.

In de tweede en derde set is het Zwolle wat de klok slaat. In beide sets komt de formatie van coach Wilfried Groothuis nooit op achterstand en is het in beide bedrijven, al ruim voordat de ‘big points’ vallen, verzekert van winst. (25-18, 25-16). Opvallend is de inbreng van de Canadese Kim Robitaille. De sierlijke spelverdeelster uit Quebec is prima op dreef en pikt met haar bekende prikballen ook zelf nog de nodige punten mee.

In de vierde set komt de nummer twee van de kampioenspoule terug. Via 4-10 en 8-13 lijkt er even een barrage op komst maar na de 14-14 is de thuisploeg weer bij de les. Middenspeelster Anneke Ykema wijst Zwolle de weg door met een solide blok haar ploeg bij 24-22 op matchpoint te zetten. Een foutieve service betekent einde oefening voor de verbouwereerde Friese gasten.

De ontlading daarna is enorm. Iedereen deelt mee in de vreugde. Ook een stralende Robitaille die de complimenten over haar spel krijgt van coach Groothuis. "We wisten dat we drie punten moesten halen. Bij een vijfsetter waren we uitgeschakeld. Dat het is gelukt is geweldig“, glimlacht ze. “Ik merk dat we steeds beter worden dit seizoen. Ook aan mijn eigen spel. Met zoveel goede speelsters om je heen krijg je zelf ook steeds meer zelfvertrouwen."