<< Ga terug

Geslaagde tweede editie van Manon Jonker Brons TC '91 Stadshagen Open

Geslaagde tweede editie van Manon Jonker Brons TC '91 Stadshagen OpenGeslaagde tweede editie van Manon Jonker Brons TC '91 Stadshagen OpenGeslaagde tweede editie van Manon Jonker Brons TC '91 Stadshagen Open

ZWOLLE - Met een clinic georganiseerd door tennislerares Manon Jonker werd het jeugdtoernooi bij TC '91 zondag afgesloten. Toernooileider Martijn Klep kijkt terug op een mooie tweede editie van het Tennisschool Manon Jonker Brons TC '91 Stadshagen Open. "Het was een mooie week."

Manon Jonker kreeg op de clinic gezelschap van haar in Amerika studerende zoon Wisse, die een tennisloopbaan ambieert en aan 'college tennis' doet op de 'East Carolina University'.

In totaal deden er zeventig kinderen mee, keurig verdeeld over het open toernooi en het toernooi dat onderdeel uitmaakt van de KNLTB Junior Tour (eerder bekend onder de naam jeugdranglijsttoernooi). Aan de drie onderdelen van het Junior Tour Brons-toernooi deden 36 kinderen mee, verdeeld over de leeftijdscategorieën jongens -12, jongens -14 en meisjes -12.

Een hoogtepunt was de finale van het jongensenkelspel tot en met veertien jaar, waarin 'thuisspeler' Arcin Dag van TC '91 zondagmiddag in een zinderende finale won van de als eerste geplaatste Marlin Müller van HTV Ten Woude, een tennisclub uit Heerenveen. Dag verloor de eerste set kansloos, maar knokte zich knap terug: 1-6, 6-3, 7-5.

Bij de jongens tot en met twaalf jaar was Jonathan Raap in de finale met 6-3, 6-3 te sterk voor Ruben van Dongen. Carlijn van den Brink was de beste bij de meisjes -12 jaar. Zij versloeg Sanne IJpma in de eindstrijd met 6-4, 6-2.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo