De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Geen kater voor Lohman, wel het shirt van Reijnders na kansloos bekeravontuur

Geen kater voor Lohman, wel het shirt van Reijnders na kansloos bekeravontuur
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE/MEPPEL – Zwollenaar Dani Lohman (die furore maakte bij SV Zwolle en Dieze West) was een van de beste spelers van Alcides in het bekertreffen tegen AZ, dat evengoed geen problemen had met de hoofdklasser uit Meppel (0-6). Na afloop veroverde Lohman het shirt van Tijani Reijnders.

Het is de charme van het bekertoernooi. Amateurs tegen profs, en dan natuurlijk het liefst op het terrein van de amateurclub. De wekenlange hunkering van fans en spelers naar de ontmoeting met spelers en een hoofdtrainer die je normaal gesproken alleen op televisie ziet. De wedstrijd Alcides-AZ was nog niet uit de kokers gerold toen Lohman deze zomer de overstap maakte van de ene Meppeler hoofdklasser (MSC) naar de andere (Alcides). Wel wist de middenvelder dat Alcides, waar ook Wahid Shimeri en Bjorn Rellum onder contract staan, mee mocht doen aan het landelijke bekertoernooi. Hij was toeschouwer bij de wedstrijd in de halve finales van de districtsbeker, die Urk won na strafschoppen.

Na een knappe 2-0 overwinning in de eerste ronde van de KNVB Beker op derde divisionist VVOG mocht MVV Alcides afgelopen donderdag aantreden tegen AZ. Was Lohman in die wedstrijd tegen VVOG nog dichtbij een doelpunt, met onder meer een schot op de paal, tegen de nummer drie van het afgelopen eredivisieseizoen kwam hij daar niet bij in de buurt. Toch kijkt hij met veel genoegen terug op de wedstrijd waarin hij naar eigen zeggen heeft laten zien een aardig balletje te kunnen trappen. Complimenten van trainer Wilco Niemer kon hij in de zak steken.

In de eerste helft had de middenvelder vooral te maken met Adam Maher, na rust vond hij Mats Seuntjes veelal aan zijn zijde. “Alles gaat sneller, beter, zuiverder. Je ziet gewoon dat die jongens elke dag op het veld staan.” Toch waren er momenten dat Lohman zich onderscheidde. “Het leverde niks op, maar er waren wel een paar momenten waarbij ik twee, drie tegenstanders uitspeelde.” Dat AZ uiteindelijk geen centje pijn beleefde in Meppel –na 45 minuten stond het al 0-4-, heeft niet gezorgd voor een kater bij Lohman en de zijnen. Wat hij wel aan de bekeravond over heeft gehouden is het shirt van Tijani Reijnders, waar hij vooraf zijn zinnen al op had gezet. De zoon van oud-prof Martin Reijnders viel in in de tweede helft. “Misschien haalt hij in de toekomst wel het Nederlands elftal. Het is toch mooi dat ik dan nu zijn shirt heb.”

Wat zijn eigen toekomst betreft, Lohman hoopt nog eens in de derde divisie uit te komen. "En wie weet, misschien kan ik van daaruit nog een stap maken." Dat hij gaat afbouwen bij SV Zwolle staat voor hem al vast. "Ik heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen en dat heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben."