<< Ga terug

Frisse wind waait door sportcentrum dat ook ‘spinningcentrum’ wil zijn

Frisse wind waait door sportcentrum dat ook ‘spinningcentrum’ wil zijn

Squash & Cardiofit Centrum Zwolle is het sportcentrum bij winkelcentrum de Dobbe dat vooral bekend is om het squashen. “Daarmee zijn we ooit begonnen en op dat gebied zijn we ook groot”, zegt Dagmar Vermeulen, manager van het sportcentrum.


“Wij willen er echter nu ook gaan uitspringen als ‘spinningcentrum’. Daarvoor heeft het centrum het afgelopen jaar onder andere geïnvesteerd in 25 nieuwe Body Bike Connect indoorbikes. Ineens krijg je tijdens het fietsen duidelijke feedback over je hartslag, cadans en kracht. Die gegevens bieden je de mogelijkheid om je training gerichter in te zetten, om je training te baseren op de voor jou juiste balans tussen hartslag, cadans en de kracht die je moet gebruiken om de pedalen rond te krijgen.” Het groepslesrooster bevat ruim tien uur aan spininglessen, denkend aan 30, 60 en 75 minuten, en er zijn lessen voor speciale doelgroepen zoals ouderen.
Vermeulen: “Het is dè manier om goed te ‘overwinteren’ en sterk de winter uit te komen voor het nieuwe fietsseizoen. De speciale Cycle XL (75 minuten) les is bedoeld voor alle fietsers, race en mountainbike, die ook in de winter gericht willen trainen en voor fanatieke sporters die afwisseling willen.


Tijdens de lessen is er aandacht voor houding, trap efficiëntie en verbetering van de balans en coördinatie op de fiets.” Wie wil meedoen bij de spinninglessen moet in het bezit zijn van een geldig cardioabonnement bij Squash & Cardiofit Centrum Zwolle. Betalen kan met een 40-rittenkaart of per losse les. Het is wel belangrijk een fiets te reserveren via het reserveringsysteem of via de receptie.


Zie voor meer informatie www.squashzwolle.nl of bel (038) 454 84 85.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo