De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Er komt niet ineens een Teun de Nooijer aanwaaien'

'Er komt niet ineens een Teun de Nooijer aanwaaien'
De hockeymannen afgelopen seizoen in actie op het Hoge Laar
Foto: Pedro Sluiter
Ingezonden door: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

HOCKEY

“In het hockey is dit wel een gebruikelijk iets”, zegt hoofdtrainer Alex Mulder over de open trainingen die HC Zwolle houdt ten einde nieuwe spelers te strikken voor heren 1.

“We zijn een goed en gezellig team dat in de overgangsklasse speelt. Aankomend seizoen gaan we dan ook zeker weer knallen. Lijkt het jou leuk om in ons team te spelen? Kom dan gezellig naar de open trainingen.” Het lijkt een opvallende manier om aan spelers te komen voor een hockeyteam dat uitkomt op het derde niveau van Nederland, maar volgens Mulder gebeurt dit vrijwel ieder seizoen. De kans dat er ineens een versterking komt aanwaaien is echter nyhil. Van de huidige selectie is niemand op die manier toegevoegd.

“Nieuwe spelers komen toch uit het eigen netwerk. Vaak is het zelf benaderen en dan gelden die trainingen als kennismaking. Het is niet echt een instuif”, weet Mulder. “Het kan natuurlijk wel, maar vaak gaat het dan toch via via. Er komt niet ineens een Teun de Nooijer aanwaaien.”

De mannenploeg kan wel wat aanvulling gebruiken aangezien vijf spelers van de huidige selectie vertrekken. Pepijn Muller, Mart Bouwens, William Withaar, Hidde Bruning en Gijs Klarus vallen weg en buiten wat jeugdspelers om zijn er nog geen directe versterkingen.

'Passen en meten met budgetten'

Van de buitenlanders die HC Zwolle de afgelopen seizoenen in dienst had zijn Ben Williams (Nieuw-Zeeland) en Joe Kodde (Portugal) over gebleven. “Mooi dat die jongens er nog bij zijn. Die hebben ook hun leventje in Zwolle. We hebben op dit moment contact met een vriend van Joe, maar we moeten even zien of dat een goed huwelijk gaat worden”, aldus Mulder. “Het is passen en meten met budgetten. Het is niet meer zo'n feest als de afgelopen jaren: dat we buitenlanders kunnen halen en dat die hier gratis kunnen wonen en dat soort dingen”, aldus de man die een week geleden werd aangesteld als hoofdtrainer van heren 1. Het afgelopen seizoen was hij assistent van Pancho van den Broek, die vanwege de bezuinigingen geen nieuw contract kreeg. Dat gold ook voor vrouwentrainer Frank Geers, die werd opgevolgd door Tim de Vries.

Trainen op 1,5 meter

Mulder leidt de trainingen sinds de ploegen weer het veld op mogen en doet dat sinds een week als eindverantwoordelijke. “Het is een beetje passen en meten met die 1,5 meter. Het is wel te doen, alleen met een partijvorm is het lastig om die 1,5 meter te waarborgen. Maar toch gaat het best wel goed. Het is leuk om elkaar weer te zien op het veld te zijn en om zo langzamerhand weer een beetje met volgend seizoen bezig te zijn. Het zou mooi zijn als we net zoals de jeugd weer gewoon mogen spelen, maar daar moeten we nog even geduld mee hebben.”