De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

En dat is tien voor SV Zwolle

En dat is tien voor SV Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De negatieve spiraal waarin SV Zwolle zit neemt ongekende vormen aan. De 1-2 nederlaag op zondag tegen SP Lochem betekende het tiende verlies op rij.

Na een veel pijnlijkere 1-2 nederlaag op donderdag tegen Albatross, dat daardoor hekkensluiter af was, kwam SV Zwolle zondag een stuk beter voor de dag tegen titelkandidaat SP Lochem. Maar een resultaat bleef wederom uit. Patrick Maat, terug na een zware blessure, opende de score, maar niet voor het eerst kreeg Zwolle in de slotfase het deksel op de neus. Zwolle weet nu alleen Heeten nog (drie punten) onder zich in 3B. Albatross won namelijk zondag met 4-1 van Helios.

Donderdag speelde Zwolle het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Albatros. Door een ernstige blessure voor Anne Nijland werd dit duel op 28 april na twaalf minuten gestaakt, bij een 0-1 voorsprong voor Zwolle. Na de hervatting ontspon zich een rommelig, typisch degradatieduel, waarin Zwolle geen voet meer aan de grond kreeg. Na een vlotte gelijkmaker viel zeven minuten voor tijd de 2-1.

In de wedstrijd tegen Albatross vielen wederom twee spelers weg door een blessure. Leon Hultink en Jasper Zwakenberg meldden zich in de overvolle ziekenboeg.