De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Eerste winst voor IFC Zwolle in eerste divisie

Eerste winst voor IFC Zwolle in eerste divisie
Foto: Tennekes (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – IFC Zwolle/FTS Transport & Logistics heeft de eerste zege geboekt in de eerste divisie, het tweede nationale niveau.

Na zes wedstrijden waarin slechts een puntje werd verzameld begonnen de Zwolse zaalvoetballers zich toch een beetje zorgen te maken. De winst vrijdagavond in het Landstede Sportcentrum kwam dan ook als geroepen. Excelsior '31, voor aanvang nog koploper, werd met 8-5 aan de kant gezet.

In de hoofdklasse G, twee treden lager, gaat WRZV/Schildersbedrijf Groeneveld en zn aan de leiding na een knappe 7-2 overwinning op concurrent Dedemsvaart. SVI won met 3-5 van zvv Homar en staat derde met twee punten minder dan WRZV. Op maandag 9 december (20.00 uur) staat de derby tussen de twee Zwolse zaalvoetbalteams op het programma. SVI speelt thuis in het Landstede Sportcentrum.

Hekkensluiter eredivisie
Er valt nog weinig te genieten voor de vrouwen van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies in hun derde eredivisieseizoen. Het team staat na zeven wedstrijden onderaan met een puntje. Vrijdag verloor het met 5-0 van nummer twee Reiger Boys/Woest. Op vrijdag 22 november gaat Exstudiantes in de eigen WRZV-hallen tegen ZVG Cagemax voor de eerste winst.