De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Eerste punt in eredivisie is binnen voor SWOL 1894

Eerste punt in eredivisie is binnen voor SWOL 1894
Overleg aan de waterkant
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De waterpolovrouwen van SWOL 1894 leren snel, ook op het hoogste niveau. De diepe dalen waar het in de eerste competitiewedstrijd doorheen ging, waren al een stuk minder diep in de tweede en dat bracht de ploeg het eerste punt ooit in de eredivisie. In Eindhoven werd het 15-15 tegen PSV.

Ondanks dat SWOL een ruime voorsprong uit handen gaf (0-4, 3-8, 6-11) en ook nog met 13-15 voor kwam, was trainer/speler Mieke van der Sloot blij met het punt. De oud-international was vooral te spreken over de instelling van haar speelsters, die niet van slag raakten toen de thuisploeg zich terug knokte in de wedstrijd. Van 6-11 ging het naar 10-11 en even later stond het 12-12.

De Zwolse hoop leefde weer helemaal op door twee treffers van Elsemiek Sevenich bij een 13-13 stand, maar de in totaal zeven treffers van Sevenich waren niet genoeg voor de drie punten. PSV kwam opnieuw langszij. "Ik ben toch wel blij met een punt. Het eerste punt in de eredivisie", constateert Van der Sloot tevreden.

"Het is wisselvallig. Net als in de eerste wedstrijd waren er goede en minder goede dingen. Daar lieten we nog de kop hangen toen de tegenstander terug kwam. Nu blijven we gewoon poloën en trekken we een punt over de streep. Ik denk echt dat we weer gegroeid zijn", stelt Van der Sloot, die zich de uitwedstrijd tegen PSV van vorig seizoen nog herinnerd. "Toen verloren we daar met 11-5. Dus wat dat aangaat hebben we zeker een stap gemaakt."

Mannen veroveren punt op valreep

Na een nederlaag en een overwinning in de tweede klasse B pakten de waterpolomannen van SWOL een punt op bezoek bij ENC Arnhem (7-7). De Zwollenaren liepen ruim twee periodes achter de thuisploeg aan en kwamen kort voor het einde van de derde periode voor het eerst op voorsprong toen Menno de Vries 5-6 binnen gooide, zijn vierde van de avond. In een doelpuntarme wedstrijd hield SWOL deze voorsprong lang vast, maar na twee treffers van Arnhem moest het alles op alles zetten om nog iets aan de avond over te houden. De opluchting was groot toen Merlijn Boom drie seconden voor tijd de 7-7 tegen de touwen gooide.