De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Eerste contract voor jeugdspeler Van den Berg, het broertje van

Eerste contract voor jeugdspeler Van den Berg, het broertje van
Mike Willems en Rav van den Berg
Foto: PEC Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

PEC ZWOLLE

Jeugdspeler Rav van den Berg blijft bij PEC Zwolle. De vijftienjarige verdediger en jongere broer van voormalig Zwolle-verdediger Sepp van den Berg, wordt vastgelegd tot medio 2022. Dat contract gaat in op 7 juli, wanneer Van den Berg zestien wordt.

Van den Berg is daarmee al de zesde jeugdspeler die in de afgelopen negen maanden een contract heeft getekend bij PEC Zwolle. Onder anderen Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino gingen hem al voor. Voor de zeer talentvolle verdediger was de dag waarop hij zijn eerste contract ondertekende, er dan ook één om lang en met veel spanning naar uit te kijken, vertelde vader Thijs Jan van den Berg, eigenaar van Sportcampus De Pelikaan.

In het stadion aangekomen wachtte het grote moment en deed Rav hetzelfde wat broer Sepp, nu speler van Liverpool, begin 2018 voor het eerst deed; zijn handtekening zetten. “Dit voelt heel speciaal”, zegt Rav van den Berg. “De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om hier vandaag te mogen zitten en mijn eerste echte contract te tekenen. Ik weet ook dat het nu pas allemaal echt gaat beginnen, maar heb daar natuurlijk heel veel zin in. Het was heel tof om na het tekenen met mijn familie het veld op te lopen waar het in de toekomst allemaal moet gebeuren.”

Technisch manager Mike Willems is in zijn nopjes met de contractondertekening: “Rav wordt deze zomer 16, al lijkt hij mede door zijn lengte al volwassen. Zo gedraagt hij zich ook op en naast het veld. Zijn talent heeft hem hier gebracht, maar ook met zijn instelling zit het wel snor. Bij de PEC Zwolle Voetbalacademie heeft hij zich buitengewoon goed ontwikkeld. Dat is overigens ook een compliment voor de academie en in het bijzonder Alexander Palland en Henk Brugge, die weer een toptalent hebben opgeleid en afgeleverd. Een mooie beloning ontving Rav afgelopen winter, toen hij met de eerste selectie in Spanje op trainingskamp mocht. Rav heeft een duidelijk doel voor ogen, heeft bij de Voetbalacademie zijn eerste stappen gezet en krijgt bij ons de kans om nu zijn vervolgstappen te zetten. Daarnaast heeft hij aan Sepp natuurlijk een prima voorbeeld.”