De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Een begrijpelijk, maar abrupt einde van vier mooie jaren

Een begrijpelijk, maar abrupt einde van vier mooie jaren
Joram Hendriks
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Voor Joram Hendriks, Joop van Dijk en Elvin Matuankotta betekende het besluit om een punt achter het seizoen te zetten een abrupt einde van hun trainersperiode bij respectievelijk SVI, HTC en Wijthmen. Alle drie waren ze bezig aan hun vierde en laatste seizoen.

“Het is een zuur einde, maar er zijn nu belangrijkere dingen dan voetbal”, zegt Hendriks over het einde dat toch wel wat rauw op zijn dak viel. “Met name omdat je zo lang bij een club hebt gewerkt en dan zo een einde eraan ziet komen. We hadden ook nog plannen voor de derde periode. We waren bijna weer compleet dus we zagen wel kans om nog een prijs te pakken.”

Het zou een perfect einde zijn van tijd bij SVI, dat nu toch wat raar eindigt. Desalniettemin stapt hij na zes seizoenen, waarvan vier als hoofdtrainer, met opgeheven hoofd de poort uit van sportpark De Siggels. “We mogen met z'n allen heel trots zijn op wat we bij SVI hebben neergezet. Van een stabiele derdeklasser naar een stabiele eersteklasser, met aantrekkelijk voetbal”, zegt Hendriks, die niet weet of de club een afscheidsmoment voor hem in petto heeft. “Ik wil mijn spelers sowieso nog zien voor de zomer. Het zou leuk zijn als er een afscheid is voor degene die vertrekken.” Naast Hendriks zijn dat zijn broertje Jordi Hendriks (verdediger), Jaap Noordman (reserve-doelman) en Henry Karrenbelt (keeperstrainer).

Dat afscheidsmoment gaat er voor Joop van Dijk bij HTC ook nog wel komen, al heeft de trainer nog geen idee hoe dat ingevuld wordt. “We appen nu wat met elkaar, maar ja. Als je je ouders en je familie al niet ziet, dan ga je ook niet wat met je spelers afspreken. We moeten kijken hoe dat gaat, maar dat komt ter zijner tijd wel goed”, aldus de trainer die met HTC in de middenmoot stond van de derde klasse C. Hij kijkt met veel voldoening terug op zijn vierjarige periode bij de tuinders. “Prachtig dat we kampioen zijn geworden vorig seizoen en we hebben het ook dit seizoen goed gedaan. We hadden het op eigen kracht ook wel gered denk ik”, aldus de trainer die HTC keurig als derdeklasser achterlaat.

Elvin Matuankotta van vierdeklasser Wijthmen begrijpt de beslissing om het seizoen te beëindigen en als niet gespeeld te beschouwen volkomen, net als Van Dijk en Hendriks overigens. “Ik ben het daar wel mee eens. Wat moet je anders? Voor ons maakt het ook niet heel veel uit, al hadden we nog wel voor onze kans willen gaan in die derde periode”, zegt Matuankotta. “Het is alleen jammer dat je na vier mooie jaren bij Wijthmen zo moet afsluiten. Ik had het er ook met de aanvoerder over. Je wilt toch ook fatsoenlijk afscheid nemen, maar hoe doe je dat? We moeten maar zien. Voetbal is betrekkelijk. De gezondheid is het belangrijkste.”