De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Dubbeltje valt nu een keer de goede kant op voor waterpoloërs Swol 1894

Dubbeltje valt nu een keer de goede kant op voor waterpoloërs Swol 1894
Waterpolo Swol 1894 - Aquapoldro (Michiel Worst).
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)ZWOLLE - Zes punten, een vrouwenploeg die op kampioenskoers blijft en een mannenformatie die het degradatiejuk van zich afschud. 'Saloon Night' van Swol 1894 kan niet beter ingeleid worden.

Onder het toeziend oog van meerdere speelsters, die iets eerder met 14-1 wisten te winnen van ESTA en daarmee op kampioenskoers blijven, vermaken de mannen het publiek met een zinderend potje waterpolo. Na een goede eerste helft (5-3) en een sterk vervolg na de pauze (7-3), stokt de teller als het 8-4 staat. Opeens lijkt het doel een halve meter kleiner en krijgt Swol de ballen niet meer mee van de arbitrage. "In de eerste helft krijg je de ballen mee, die je mee hoort te krijgen. Maar in de tweede helft niet meer. Misschien wilde de scheidsrechter het spannend maken ofzo", lacht Michiel Worst, de midvoor die net als Menno de Vries goed is voor drie doelpunten. "Daarvoor liggen we daar, als midvoors."

De Swollenaren, in het bad en op de tribune, houden hun hart vast als Aquapoldro aan het begin van de laatste periode het gat razendsnel overbrugt en met nog drie minuten te gaan 8-8 maakt. "De angst kruipt erin. Gaan we het weer uit handen geven. Dan zie je de bui al hangen", aldus Worst, die niet zo goed kan verklaren waarom het dubbeltje dit keer toch de goede kant opvalt. Uit een man-meer-situatie maakt Swol er 9-8 van en speelt het de laatste minuut professioneel uit. "Dit spel lag ons ook wel", denkt zijn collega.

Door de winst neemt Swol in 2B drie punten afstand van hekkensluiter Dragor, waar het een week eerder van verloor. Een gebrekkige afronding brak de ploeg in die wedstrijd op. "Dit was echt nodig. We wisten dat we het konden. Ja, echt fantastisch dit", jubelt Worst, die denkt dat de selectie kwalitatief iets minder is dan vorig seizoen. "Er zijn een paar weggegaan, maar we horen geen degradatieploeg te zijn. Wel moeten we er hard voor werken", weet Worst.

Kampioenskoers

Zo spannend als de mannenwedstrijd, zo eenzijdig is de vrouwenpartij daarvoor. WSG ESTA, de nummer één-na-laatst, wordt met 14-1 vernederd. "Het had ook 24-1 kunnen worden", zegt trainer/speler Mieke van der Sloot met cowboyhoed, speciaal voor de thema-avond 'Western'. Ook in de tweede klasse staat voorlopig geen maat op de vrouwen van Swol 1894. Na negen duels is de promovendus nog zonder puntverlies. "We blijven op kampioenskoers!"