De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Dubbelspeltitel en halve finales enkelspel voor Van Emst op NJK

Dubbelspeltitel en halve finales enkelspel voor Van Emst op NJK
Foto: Tennekes
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Met de nationale juniorentitel in het dubbelspel spoelde Sarah van Emst de teleurstelling over het verlies in de halve finales van het enkelspel enigszins weg.

Met haar veertien jaar was Van Emst één van de jongere deelnemers in het speelveld van de leeftijdscategorie tot en met zestien jaar op de Nationale Jeugd Kampioenschappen. Na een mooie, zwaarbevochten overwinning op rivale Florentine Dekkers (6-2, 6-7, 7-5) moest ze in de halve eindstrijd buigen voor een andere bekende concurrent, Anouk Koevermans. De dochter van Davis Cup-held Mark Koevermans (huidig directielid van Feyenoord) was met 6-1, 6-4 te sterk. Koevermans verloor zaterdag in de finale van Anouck Vrancken Peeters.

Op zondag is de teleurstelling bij Van Emst nog voelbaar. In de auto op weg naar Italië voor een welverdiende vakantie zegt Van Emst over haar halve finale-plek: “Ik ben er wel blij mee, maar ik denk dat er meer in had gezeten, in die laatste 'single'. Ik was er niet echt bij, stond niet echt goed op de baan zegmaar. Met m'n hoofd.” Zenuwen speelden haar parten, maar waarom ze daar in deze wedstrijd zoveel last van had? “Dat weet ik even niet.”

Wraak

In de dubbelspelfinale nam ze samen met Dekkers enigszins revanche op Koevermans, die met Sophie Schouten een koppel vormde. Van Emst en Dekkers trokken met 7-5, 3-6, 12-10 aan het langste eind, de derde overwinning op rij met een supertiebreak.

Presteren op ITF-niveau

Van Emst kan terugkijken op een mooie eerste helft van 2019. In februari boekte de Zwolse, begonnen bij TC '91 Stadshagen, voor het eerst een enkelspeloverwinning op ITF-niveau (voor spelers van achttien jaar en jonger). De afgelopen weken bereikte ze in Den Haag de derde ronde van een ITF4 en in Hillegom de tweede ronde. In het dubbelspel pakte ze daar de titel. Nu is het tijd voor vakantie. "Daar heb ik ook wel zin in. Ik heb de laatste tijd veel wedstrijden gespeeld."