De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Door Ramadan vermoeide CSV 'ers strijden om kroon van topscorer

Door Ramadan vermoeide CSV 'ers strijden om kroon van topscorer
Rachid Lahzal
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Rachid Lahzal en Mohammed El Bouhni maken dit seizoen bij CSV '28 uit wie zich 'kroont' tot topscorer en opvallend genoeg ligt aanvallende middenvelder El Bouhni voor op spits Lahzal. Met de net gestarte Ramadan (woensdag 16 mei) was het voor de islamitische spelers een pittig potje, zaterdag tegen Kampen.

Een totaal verstoord dag- en nachtritme, een beetje koppijn, minder energie. De eerste dagen van de Ramadan zijn geen pretje en negentig minuten lang voetballen is dan behoorlijk zwaar. Toch loopt de wedstrijd goed af voor Lahzal, El Bouhni en CSV. Wat heet: El Bouhni schiet CSV eigenhandig naar de 2-1 zege. Hij neemt een voorzet van de linkerkant aan in het strafschopgebied, twijfelt even of hij de bal moet afgeven, en schiet de bal vervolgens via een speler van Kampen in het midden van het doel. De vrijstaande Lahzal wacht naast hem op de bal die hij niet krijgt.

Het energiepeil van beide spelers ligt dan al een tijdje tegen het nulpunt aan, op karakter zetten ze door. “Ik probeerde in de eerste helft wel wat energie te sparen, maar aan het einde was ik toch behoorlijk op. Mo ook. De eerste dagen zijn zwaar, ook zonder voetbal. Dat is altijd even wennen.” De nachtelijke maaltijden -Lahzal legt uit dat er van half tien 's avonds tot half vier 's ochtends gegeten mag worden- zijn in het begin geen pretje. “Je zit aan tafel met allemaal lekkers, maar na twee happen zit je vol. Je ogen zijn groter dan je maag. Uiteindelijk wordt je maag kleiner.”

Mentaal sterk
Lahzal is verbaasd dat CSV de wedstrijd nog kon doen kantelen. “Meestal zijn we mentaal niet zo sterk als we achterstaan, maar nu lukte het wel om het om te draaien.” Door het doelpunt van El Bouhni staat de speler die in 2016 overkwam van HFC Storica er nu twee voor op Lahzal (22-20), maar als Lahzal het vizier deze wedstrijd iets scherper had staan had het zomaar andersom kunnen zijn. Hij zegt er niet zo mee bezig te zijn. “Ik heb geen strijd met Mo, al wou hij de bal niet afgeven haha.”

Ulu Spor
Strijd of niet. Beide spelers zijn hoe dan ook bezig aan hun meest productieve seizoen ooit. Vorig seizoen noteerden ze 'slechts' tien treffers. Lahzal maakte die doelpunten voor Ulu Spor (in de vierde klasse) en die club wil Lahzal graag terug. Uitgesloten, meldt de spits. “Ik ga niet naar een andere club op hetzelfde niveau en ik voetbal graag op zaterdag. Ik wil met CSV promoveren naar derde klasse.”

Nacompetitie

CSV '28 plaatste zich zaterdag definitief voor de nacompetitie. Een punt tegen Kampen had ook volstaan omdat concurrent 't Harde, de ploeg van ex-ZAC-trainer Egbert Kragt, verrassend verloor van Wijthmen (3-1). Hierdoor is CSV niet meer in te halen door 't Harde in zowel de derde periode als de competitie.