De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Dieze West herovert IJssel Cup na Zwolse finale

Dieze West herovert IJssel Cup na Zwolse finaleDieze West herovert IJssel Cup na Zwolse finaleDieze West herovert IJssel Cup na Zwolse finale
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De derde editie van de IJssel Cup was met drie Zwolse halve finalisten behoorlijk Zwols getint. Dieze West pakte de trofee en de hoofdprijs van 1000 euro. In 2016 was de ploeg van het Hoge Laar ook de beste in de WRZV-hallen.

De vierdeklasser rekende in de finale af met tweedeklasser WVF, na strafschoppen. Na een 1-1 stand was het in de penaltyserie Joost Zweers die de vijfde pingel gestopt zag worden door gelegenheidsgoalie Mo El Bouhni. Zo was er niet nogmaals een heldenrol voor WVF-doelman Mike te Wiele, die in een spectaculaire en wat opgefokte kwartfinale tegen titelverdediger KHC de penalties van Romano Luhukay en Jeffrey de Nooijer stopte. De titelverdediger uit Kampen werd dus in de kwartfinales uitgeschakeld.

Dribbelkoning

Nejim El Atiaoui was de enige Dieze West-speler die er met de vorige zege, twee jaar geleden, ook bij was. De regisseur was weer belangrijk voor zijn ploeg, die in Rachid Lahzal een absolute smaakmaker had. De dribbelkoning vermaakte het publiek met acties om je vingers bij af te likken en forceerde daarmee meer dan eens een doelpunt, of de beslissing.

In de halve finales had Dieze West afgerekend met SVI en was WVF te sterk voor Heino. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Heino met 2-0.

Zes Zwolse ploegen

Er deden zeventien ploegen mee aan het zaalvoetbaltoernooi op 27 en 28 december en zes daarvan kwamen uit Zwolle. SVI, Zwolsche Boys en Be Quick ’28 hadden zich pas laat aangemeld voor de IJssel Cup omdat zij aanvankelijk mee zouden doen aan het Jo van Marle-toernooi. “SVI belde als eerst. Be Quick heb ik zelf benaderd en om Zwolsche Boys mee te kunnen laten doen heb ik WRZV Zwolle terug getrokken”, aldus organisator Freddy Eikelboom. Dieze West, Wijthmen en WVF deden voor het derde jaar op rij mee aan de de IJssel Cup.