De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Diender nieuwe hoofdtrainer CSV '28

Diender nieuwe hoofdtrainer CSV '28
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met de aanstelling van Emiel Diender als hoofdtrainer, als het goed is voor de lange termijn, sluit CSV '28 een roerige periode af.

De zaterdagderdeklasser had de al sinds 2013 zittende hoofdtrainer Martin Reijnders op non-actief gezet na een conflict over het doorschuiven van jeugdspelers en ging eveneens verder zonder het bestuurslid technische zaken, Remco Schotman. Volgens Reijnders was Schotman de enige met verstand van voetbal in het bestuur. Assistent-trainer Rene Kaltofen nam sinds dat conflict de honneurs waar bij het eerste elftal en kreeg compensatie van de KNVB voor de rest van het kalenderjaar. Kaltofen keert met de aanstelling van Diender terug in zijn rol als assistent.

"Ondanks de stand van de ranglijst en de wat onrustige periode binnen de vereniging, zie ik een frisse groep. Een jonge groep die leergierig is, genoeg ontwikkelperspectief heeft en wil presteren. Ze willen de strijd aangaan, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Dat was voor mij een overtuigend argument om in te stappen. In dit elftal wil ik graag op korte termijn tactische vastigheden creëren. Die vastigheden moeten de basis vormen voor de aankomende tijd/jaren", aldus Diender, die zijn voetbalachtergrond bij DOS Kampen heeft. Hij was er vijftien jaar eersteelftalspeler en daarna trainer van het tweede elftal. In het dagelijks leven is Diender docent bewegingsonderwijs in Epe en Vaassen.