De Swollenaer

Zondag, 20 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Derde kampioenschap op rij voor waterpolovrouwen Swol 1894

Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Er moesten wat zenuwen worden overwonnen in de kampioenswedstrijd tegen naaste concurrent LIVO, maar de waterpolosters van Swol 1894 hebben zich niet van de wijs laten brengen in hun jacht op een derde titel op rij. Met een 8-6 zege werd het kampioenschap in de eerste klasse bezegeld.

Het leek aanvankelijk een zorgeloze avond te worden in zwembad De Vrolijkheid. Swol maakte vlot de eerste twee doelpunten, maar stuitte daarna op een defensieve muur en maakte het zichzelf moeilijk met onzorgvuldige passes. Van 2-0 werd het 2-4. De bal wilde er niet meer in en het duurde tot twee minuten voor het einde van de tweede periode voordat Swol het doel weer vond: 3-4. Na een bevrijdende treffer van Annemarie Worst werd er met 4-4 gerust.

Swol liet er na de pauze geen gras meer over groeien. Ella Spijkerman en Rowan van der Huure tilden de score naar 6-4, maar de bezoeksters kwamen terug tot 6-5. Na de 7-5 van opnieuw Van der Huure kwam Swol niet meer in de problemen. "We hebben ze in de derde periode mentaal en fysiek geknakt", zag trainster Mieke van der Sloot, die sinds haar terugkeer bij Swol drie kampioenschappen in drie jaar tijd vierde. Volgend seizoen speelt Swol in de overgangsklasse, het tweede nationale niveau. "Daar horen we ook wel thuis", verwacht de oud-international.

Voor de vrouwen van Swol wacht deze avond eerst een feest in de kantine waarna er om elf uur twee limousines klaarstaan om de dames een uur lang rond te rijden. In De Bommel gaat het feestje tot in de late uurtjes door.